Igrasi

Domate të posuhostiykyh bimore. Ajo është më pak e tokës duke kërkuar lagështi të ajrit dhe në krahasim me lakër Bardhë dhe kastravec, mjaft lagështi në tokë nuk do të transferohet. Prandaj, sipas zonave ajo duhet të zgjedhë mes të ulët ujra nëntokësore. Bezrassadnyy domate zhvillon një sistem të fortë root dhe prandaj besojnë posuhostiykyh bimë. Megjithatë, lagështi të mjaftueshme të tokës, sidomos rassadnyy domate, shpenzon shumë lagështi, duke rritur kështu e korrjes. Përveç kësaj, rassadnom metodën e rritjes së bimëve domate mungesa e ujit, në mënyrë që sistemi rrënjë në këtë rast në pjesën e sipërme të zhvilluar, më të ngrohtë dhe të thatë shtresa. Mungesa e lagështi në tokë, sidomos në fazën e arsimit burbuqe, ndalesa e rritjes, duke shkaktuar opadenie buds dhe lule të bimëve dhe redukton produktivitetin. Shatëzënë luhatjet në përmbajtjen e ujit në tokë, duke çuar në klasës të parë i frutave.

Aplikimi i ujitjes - një rritje të rëndësishme në rezervë domate kulturë, sidomos në jug, thatë fusha. Si pasojë, ai ujë rregullisht, shmangien e tkurrje e tokës, veçanërisht gjatë formimit dhe fruta qelbëzim. Në vrërët motit kufijve hollim me ujë. Gjatë fazave të ontogenesis domate duke kërkuar të lagështi nuk janë të barabartë. Në fillim të vegjetacionit, nga lindja në realizim, lagështia e tokës nuk duhet të bie nën 70% e më të ulët volohoyemkosti (NV). Lagështia e larta në këtë periudhë vegjetativ në masë të tepruar nxit zhvillimin dhe reduktimin e bimėve rezistencës ndaj kushteve negative, dhe në fillim të notave të çon në vonesa të frutave ripening. Gjatë fruiting lagështia e tokës duhet të mbahet në 80% NV. Më të ulta të tokës lagështi në këtë periudhë të çon në masë osypannya vezore. Për 1 kg fruta centrali konsumon 120 litra ujë. Transpiratsionnyy proporcioni i domates (nga L. Cheletei) e barabartë me 330, dhe mesatarja e konsumit të ujit është 60 m3 per 1 hektar.

Exactingness bimë të moderuar lagështia. Relative lagështia 45-55% mbi të pafavorshme për domate. Nëse bimët më të larta urazhuyutsya fungal bakteriale dhe sëmundjet, dhe në qoftë se shumë e ulët - anther zasyhayut dhe fekondim nuk ndodhin.

Recommended lexuar

 
«Temperatura Light »