Kërkesat për tokën dhe ushqyesve

Krahasuar me bimë të tjera që kërkonin më pak domate bimët e tokës. Ajo mund të vendoset në pronat e ndryshme fizike e terreneve, por më mirë të lehta ose supischanyh, nxehet mirë loams pasur në humus. Në vende të ulët, të rëndë terreneve domate të varfër në rritje dhe japin frute. Domate nuk janë shumë të ndjeshëm ndaj reagimit të mjedisit e të tokës, por më mirë të zhvilluara në neutrale ose acescent terreneve (pH 6-6,5). Tharti Në të lartë të tokës duhet të kalcifikim.

Domate korrjes bën një numër i madh i ushqyesve. Mesatare pretendojnë ushqyesvebimëve, sipas Dr bujqësi VE Goncharenko, është: azotit - 110 kg për 1 hektar, fosfor - kalium 30 - 115, gjithsej NPK - 255 kg për 1 hektar. Domate i takon një grup prej perimeve bimëve me një mesatare e konsumit të energjisë, por rezulton të lartë mund të jetë e kufizuar në qoftë se bën pleh. Konsumi i saj deri në 10 ton e produktit është: azotit - 31kh, fosfor - 8 kg, kalium - 32 kg. Në kushtet e veçanta të nxjerra nga elementet ushqyese e të tokës, vendin e parë është kalium, kalcium dhe, azot dhe fosfor.

domate plehrave janë otzyvchiv, dhe e bëjnë të përshtatshme dozë jo vetëm që rrit japin por edhe përmirëson cilësinë dhe rritjen e produktit hershmëri bimë. Nevoja për to nga fazat e rritjes dhe zhvillimit të bimëve ndryshojnë. Në periudhë fillestare e rritjes së azotit farë nevojë për më shumë, më pak fosfor dhe kalium. Në periudhën e parë të plotë të fshirë çel parë rritjen e ushqimit fosfor dhe kalium. Pas transplanting në terren për rritjen intensive të lë më shumë nevojë azotit. Më vonë, kur fillon procesi plodoutvorennya, fosfor, së bashku me kalium ndihmon përshpejtimin e lulëzuar, fruta ripening dhe në rritjen e rezistencës së bimëve të sëmundjes.

Recommended lexuar

 
«Ajrore Gas-e tokës dhe e ajrit Varieteteve dhe hybrids »