Domate paste

Zgjedhur fruta të pjekur, në kuadrin e një lavazh jet e ujit, vë në një tenxhere, oshparivayut ujë e zier, atëherë hiqni lëkurën dhe për të sjellë në vlim ngadaltë zjarri, për të provuar një çiban. Ngjitur domate hequr nga ngrohjes, ftohur, do të jetë e orizit. I lënë pas dore në masë vë në ujë e zier bankat oshparennye kapacitet 0,5 litra. Bankat mbush me zgjidhje të tilla, për të mbuluar midis masive dhe kanë lënë hapësirë të lirë në 4-5 cm pastaj bankat mbuluar 'kurorëzon, vihettenxherepasterizim. Në fund pan domosdoshmërisht vënë një copë të pastër apo leckë garzë në dy shtresa. Pastaj enët e mbushur me ujë të ngrohtë në nivelin e domates pulpë, e cila është në bankat. Tenxhere kapak të mbyllur dhe i vendosur në zjarr. Pasterizim është 30 minuta nga koha e ujë i valë. Bankat ujë e zier ose hiqni pincetë dorashka. Mbulon mur makinë. Për ftohje kompensatë bankat ngritje në fund apo pjatë. Nëse bankat nuk do të flluskoj, ruajtja është normale - të mbyllur në mënyrë hermetike bankat. Shitore domate paste konvencionale në një shtëpi, por jo pranë baterisë ngrohje. Pasta përdoret për gatim dhe erëza.

Recommended lexuar

 
«Lëng domate Farë »