Drita

Domate kërkojnë kushtet e shumë kohë e mirë, sidomos në fazën e hershme të rritjes dhe zhvillimit të bimëve (3 të kësaj letre, i lulëzuar). Derisa mungesa e lehta gjatë rritje formuar një farë krekosje hollë dhe të vogla e lë dritën jeshile, dhe i lulëzuar ndodh në fazën opadanie lule.

Shumica e varieteteve të origjinës veriore janë neutral për gjatësinë e ditës apo dlinnodnevnymi dhe jug - korotkodnevnymi. Farë rritur në dritën 12/14 orë ditë, me intensitet të lartë të lehta. Më intensiv në rritje thatë çështje e bimëve janë të rritur në 16-18-orësh ditë. Derisa mungesa e të lehta, veçanërisht në hijen, bimë vytyahuyetsya japin fruta të vogla dhe në fund të pjekur. Rritja e kohëzgjatjes së lehta gjatë ditës dhe të lehta intensitet përshpejton rritjen dhe zhvillimin e domates. Megjithatë, 24-orëshe të vazhdueshëm vërejtur dritën yellowing dhe opadenie lë. Prandaj elektropodsvechivanii farë për mbjellë një errësirave në 6-8 orë në ditë. Çfarë të ndritshme dritën, e më e lartë duhet të jetë e temperaturës (20 ... 25 ° C ditë). Minimale për kalimin në lulëzim domate ilustrim është 4-5 mijë luks, dhe të vazhdueshme për zhvillimin dhe realizim - më së paku 10 mijë luks.

Recommended lexuar

 
«Feuchtigkeit Air-gazi përbërja e tokës dhe e ajrit »