Predposadochnaya lëvrim

Në periudhën rannevesenniy si pospevaniya tokës plowland bor dy herë gabimisht ose diagonalisht lërim. Kur aplikoni parë rëndë pikëllues lesoj dhëmbë ZBZTS-1 ose të mesme BZSS-1 njësi me traktor DT-75 dhe bashkues SPU-11. Lloji borin zgjedhur në përputhje me pronat mekanik dhe kushtet e tokës. Drag përdorimit të dendura vazhkosuhlynysti zi, dhe mesatare - sredneuplotnennyh dhe të tokave të lirshme. Dytë i blinduar zyabu kryerjen e mesme harrows në tren SHB-2, 5, janë më të zhvilluar tërësisht shtresë e punueshme dhe aligns sipërfaqe fusha. Shtëllungë kënd mund të prodhojnë 50x50 apo 45x45 mm. Kohëzgjatja e një seksioni të 2900 mm. Secili seksion lidhet me seksionin me dy palë harrows 3. Pikëllues parandaluar humbjen e lagështi në pjesën e sipërme të shtresa. Me pikëllues prishet komya dhe manuale të aligns sipërfaqe.

Për predposadochnoy përpunimit zyabu zvogëlimin e tjera dhe gjithëvjetor rroba zije pa përzierjen e sipërm shtresa e tokës duke përdorur bor lapchataya trehzvennuyu ZBZL-1. Ai siguron uniformitet të lartë të prishjes së në terren brenda, zhvillon saj shtresë të sipërme melkokomkovatoy strukturës. Made lapchataya bor me dhëmbë të rënda ZBZTS-1 në objektet e seminarit. Magazinë njësi me një lesoj lapchataya: Traktor DT-75, SPU-bashkues 11 (pjesën e mesme), 8 pjesë lapchataya dhe dhëmbët harrows BZSS-1 dhe 11 pjesë rayboronok AB-0, 7. Bor BZSS-1 lidhen me përdorimin e ziles lapchataya qarqeve, si edhe rayboronki bashkëngjitur me lesoj BZSS-1. Duke vepruar me shpejtësi të njësisë lapchataya harrows jo më shumë se 4,5-5 km / h, gjerësia e të sekuestrimit - 7,2 m.

Në veri dhe veri-perëndimore e rajone rusisht tokës për të dimrit uschilnyuyutsya. Në pranverë, kur do të tokës prohriyetsya edhe kryshytsya, ajo perekopuyut në një thellësi prej 20 cm dhe aligns grabujë. Në të njëjtën kohë të bëjë plehrave. Në fushë lymore ujitur, rëndë tokës dhe structureless plowland perekopuyut ose perepahivayut 3 / 4 thellësi, ndërsa pikëllues dhe bërjen e plehrave organike dhe minerale. Ky operacion i kryer në rënda shkrifët terreneve njomë drejta e pyjeve dhe rajonet në rajonet perëndimore të Ukrainës në vend të parë zyabu kultivim në një thellësi prej 16-18 cm

Para se të transplanting domate kultivuar këtë fushë 1-2 herë, ndërkohë që ua bën të plehut. Në ujitur tokat pas mbylljes së lagështi (blinduar) e parë përmes 10/12 ditë kultivimin zyabu kultivator KPSP-4 me ogival këmbët dhe, ndërsa prikatyvaniem pikëllues dhe tokën me një thellësi prej 10-12 cm në fillim mësymje shkallët e rroba zije. Krasitje (ogival) këmbët kultivator, nuk obertayuchys shtresa, duke prodhuar ryhlennya prorostkov sornoy zvogëlimin dhe vegjetacionit. Nitrogjen pleh predposadochnuyu bërë nën kultivimin. 1-2 ditë para transplanting domate kultivimin zyabu janë të dytë në një thellësi prej 14-16 cm e plehrave mineral dhe duke e bërë një pikëllues.

Nëse e teknologjisë për të bërë HERBICIDE për shfrytëzimin e kësaj njësie të kombinuara, të cilat komponentët e DT-75 traktorë, sprayers POM-630-2 ose PSU, kultivues KPSP-4. Mesme borin BZSS-1. Ky bum sprayers i caktuar në kuadrin prapa kultivator pune. Zgjidhje e punës purline lesë tokës në një thellësi prej 4 - 6 cm të barabartë dhe është shpërndarë në hapësirë. Kur bezrassadnoho domate rannevesenniy prodhimit në periudhë presowing tokës, ndërkohë që ua bën të mbajë HERBICIDE. Zgjidhje e punës është përgatitur duke përdorur HERBICIDE APZH-12, STK-5, prill produkteve, Pemiks-1002 ose vodorazdatchikom BP-3 M. Përdorimi i kombinuar njësitë dhe pajisjet mobile për të bërë njollash lejon 2-pjesësh rritjen e produktivitetit, më shumë ekonomikisht përdorimin e burimeve njerëzore dhe të pajisjeve.

Në tokat Beauharnais parë plowland kultivuar në një thellësi prej 10-12 cm, dhe para se të transplanting në 8-10 cm

Për të mbrojtur kundër provolochnika të tjera të tokës dhe dëmtuesit e parë pas kultivimit zyabu toksitsirovannye përdorimin lures bërë të pagatuar ose pasardhësit e oats elb, të përpunuara insecticides Bi-58 në një normë prej 1-2 kg e produktit për 100 kg drithëra. Bëni bait për 20 ditë përpara transplanting (dekadën e parë të prillit) drithërave të mbjella pajisjen SZ-3, 6 norma e 20-25 kg për 1 hektar e distanca mes rreshtave 45-50 cm farë fara shkatërrojë predposadochnoy kultivim.

Ndërmjet tokës prikatyvayut kultivimit të shkaktojë rritje e rroba zije. Përveç kësaj, për më shumë sipërfaqe të ekuilibruar para fushë aeroplanësh prikatyvayut unazë të ëmbla rollers CMC-2, 8. Në prikatyvanii përdorur rollers të tjera: SKH-2 ZKKSH-6.

Në tokat e përmbytjeve në mënyrë efektive në rritje domate në krevat që nga vjeshta narizuyut përmes bashkangjitur hryadodelatelya UHN-4K pas përfundimit të të gjitha operacionet e trajtimit terren. Distanca midis qendrave borozen 140 cm, gjerësi 85-90 cm pranverë flokët janë blinduar hullizë bashkues me tre mesme borin, opravku të njëjtën hullizë UHN-4K njëkohëshme me thyerje e tyre canvases kultivator-mulliri hrebneobrazovatelem KHF-2, 8.

Së bashku me pranverë të punojnë në përpunimin e tokës të çojë në dështimin e sistemeve të ujitjes - pastra dhe linja direkte të ujitjes, vodoraspredelitelnye llogore, me feta furrows ujitjes, terraces, etj

Recommended lexuar

 
«Aplikimi i HERBICIDE Ushqyese »