Air-gazi përbërja e tokës dhe e ajrit

Ajri i nevojshëm domate nga fillimi sprouting fara. Kur mungesa e ajrit germinating ngadalë fara, të pezulluara në rrënjët e rritjes, ndikon në normale ushqime. Extra thickened bimėve ose mbipeshë oblistvennost zatrudnyaet tyre aktiv shkëmbimin e ajrit, qarkullimin e lirë të saj, gjë që rrit lagështia brenda kulture dhe kontribuon në daljen e dëmtuesve dhe sëmundjeve. Hiq lë në katin bimėve përmirëson kushtet për ajrit dhe të lehta, ujë të nxehtë dhe regjimet.

Për bimët normale që jetojnë ata kanë nevojë për oksigjen (atmosferike dhe tokës) që është përdorur për frymë. përmbajtjen, intensitetin e frymëmarrjes në atmosferë sasive mëdha të oksigjenit nuk ndikim negativ, por ulja e saj të përqendrimit të 1-2% të konsiderueshme zvogëlon intensitetin e frymëmarrje dhe ndryshimin e aerobic frymë është dramatikisht të ndryshme anaerobic proces. Elementë të rëndësishëm të energjisë maksimale rritje në përmbajtjen e oksigjenittokë-ajër rreth 10%, por maksimumi i rritjes domate bimëve është arritur në 21%.

Përveç oksigjen, ndikim pozitiv mbi zhvillimin e një fabrikë siguron dioksid karboni, përthithës gjelbër niset për asimilimin e karbonit nëpërmjet energjisë së diellit. Optimale përmbajtjen e saj, gjë që rrit sintezė e substancave organike varet kryesisht nga ndriçimi, temperatura dhe lagështia e tokës. Domate bimëve janë zhvilluar mirë kur përmbajtja e CO2 në ajër për të rrit nga 0,03% 0,09-0,2.

Mundësinë e rritjes së CO2 përmbajtjes në ajër në paunde ndërsa i kufizuar, por me përdorimin e plehrave organike, tokës dhe metodat për të siguruar shkëmbimin e ajrit midis tokës dhe atmosferë, me shkatërrimin e vegjetacionit sornoy dhe teknologji të tjera të kontribuojë për ruajtjen e përmbajtjes optimale të CO2 në të lashtat ose mbjelljen domate. Në një terren mbrojtur aplikoni grim CO2. Përhershëm rrjedhjen e ajrit në tokë është një parakusht për zhvillimin normal të bimëve domate: kështu lind nevoja për më të shpeshta të prishjes komplote përfshirë domate, veçanërisht të rënda në terreneve.

Recommended lexuar

 
«Lehta Kërkesat për tokën dhe ushqyesve »