Processing

Domate - Një nga produktet kryesore e korrur në shtëpi. Në varësi të qëllimit të kërkesave për lëndë të para janë të ndryshme. Fruta e për përgatitjen e lëng domate pure ose duhet të ketë një përmbajtje të lartë të thatë çështje (të paktën 5%), sugars, shije të mirë, relativisht e madhe Madhësia (jo më pak se 4 cm në diametër) dendur ngjyrë të kuqe, të qetë (pa i përafërt, pa çarje dhe oprobkovevshey maculation) nuk kanë gjelbër spote pranë fron dhe i trashë fibër.

Me shumë varieteteve të domate, e regjistruar në Ukrainë, më e mirë për të bërë lëng domate është: Volgograd 5 / 95, fermer, Miqesi, Zoren, Kremenchuk, Flora dashur. Më të shijshme lëng domate të marra nga varietet i dashur, ai është përgjegjës produktit shumëllojshmëri "Extra" të prodhimit industrial.

Përveç grade karakteristika, cilësi të varet nga një numër faktorësh të tjerë. Vonesa e takuar dhe perezrevanie domates çon në plasaritje tul Madhësia e frutave dhe, për rrjedhojë, për të reduktuar ëmbëlsi. Magazinimi para përpunimi gjithashtu është e padëshirueshme. Frutave që janë të verdhë-gjelbër njollë në podkozhistymi fijor inclusions pranë bisht, do të jetë e vështirë, shumë përmbajnë fibër, mbeturinave dhe të ofrojë më shumë ndërsa në uvarivanii domate pure prihoraet peshë, e produktit është burovato hijen, dhe lëng -- barishtor pakëndshme dhe shije të hidhur. frutet e marra nga ujitur komplote dhe suhodolnyh ndryshojnë gjithashtu në cilësinë: nga ujitur - përmbajë më pak çështje të thatë dhe sugars. Që nga nezroshuvanyh komplot sweeter frutat janë, prandaj, dhe lëng domate pure ose jashtë tyre shijshme.

Recommended lexuar

 
«Dozarivanie dhe afat-gjatë magazinimit Preservable »