Kryesore zbatimin e plehrave organik

Një mënyrë për të rritur perimet pa rritur totalin kultivuar fushë, është përmirësuar cilësia e produktit përdorimin racional të plehrave minerale. Plehrave - do të thotë më efektive për rritjen e bimëve të korra të perimeve. Ata përmirësuar fizike dhe kimike prona e tokës dhe më të kënaqshme plotësisht nevojat e bimëve në artikujt ushqimore. Sistematik i aplikimit të plehrave, së bashku me përpunimin e ujitjes dhe e zbutur rritjet e tokës, niveli i pjellorisë. Kur në rritje edhe në një bimë-tokë e zbutur jo vetëm që e shton japin me perime, por gjithashtu përmirëson cilësinë e tyre e mall, me sheqer e përmbajtjes proteinike, thatë çështje vitaminat. Rëndësi të madhe cilësisë ka një produkt mineral ushqim të ekuilibruar. Making doza optimale të plehrave të japin rritje e domates ofron 11,7-17 tonë nga 1 ha. Kështu, 1 kg pleh ushqyesve mund t'i japin shtesë 35-45 kg domate.

Domate bimë ka nevojë për dietën e saj peculiarities. Konsumi i domates ushqyesve për 10 ton fruta: azotit (N) - 30-33 kg fosfor (R2O5) - 8-13, kalium (K2O) - 34-51 kg. Në fillim të periudhës në rritje (30 ditë pas transplanting) nevojën për një ushqiteshëm elemente të tilla: N - 18 kg për 1 ha R2O5 - 5, K2O - 17 kg për 1 hektar. Domate si dhe absorbuar rritjen më shumë kalium dhe fosfor. Në përputhje me këtë, si Doktor i Shkencave Biologjike 3. I. Zhurbitskiy, zgjerimin e ushqimit kalium dhe fosfor çon në lulëzim më parë e domates. Pas transplanting në fushën fillon intensive të asimilimit të azotit të nevojshëm për rritjen e organeve vegjetativ, dhe që nga fillimi plodoutvorennya - kalium, është e përfshirë në masë fruta. Contributing të shpejtë akumulimin e bimėve pikat e kërkuara në një periudhë të caktuar, ju mund të përshpejtuar rritjen dhe zhvillimin e bimëve.

Making mineral plehrave NPK doza prej 90 kg përbërës aktiv per 1 ha e zhytur azotit 32 kg ha 1, fosfor - kalium dhe 9 - 20 kg ha 1. Ky përdorim i ushqyesve, përkatësisht 36, 10 dhe 22%. Domate të bëjë një relativisht pak ushqyesve të tokës, por mangësitë në tokën e një nga shkaqet bateri shtyrjen e rritjes dhe zhvillimit të bimëve.

Të gjitha llojet e plehrave janë të ndarë në 3 grupe: organike, minerale dhe bakteriale. Në praktikë, është e prodhimit bujqësor e një sistemi të tillë, kur janë duke bërë një plehrave 3 termi: transplanting ose për të mbjella (të pasurimit primar), ndërsa transplanting ose të mbjella (në rreshtave, furrows, vrima, me ujë të ujitjes) dhe përbërjen (rrënjë, nekornevye) . Kryesore e plehrave kimike të përdorura në vjeshtë të zyablevuyu lëvrim ose pas planifikimit nën këtë fushë chizelevanie pranverën e parë dhe kultivimin e tokës. Nitrogjen plehrave promovuar rritjen intensive vegjetativ masive, me formimin e shoots lateral, por vonesa e ripening fruta. Kur mungesat e azotit vonuar rritjen e rrjedh dhe lë, kjo e fundit u bërë verdhosh color bie burbuqe dhe lule. Asgjesimin në tokë rrit zhvillimin e saj vegjetativ masive në formimin e frutave korrjes. Kjo zvogëlon madhësinë e frutave, korrjes datat janë të ardhur më vonë, më të fortë dhe bimët urazhuyutsya sëmundje lezhkost prodhimit zvogëlon. Duhet të vihet në dukje se përdorimi i doza shumë të larta, madje edhe e plotë e plehrave mineral të përkeqësimit të strukturës së kulture dhe cilësinë e frutave redukton produkt.

Domate përgjigjet edhe për të fosfor pleh, dhe pastaj potasë. Fosforik plehrave të lehtësojë zhvillimin e sistemit rrënjë, përshpejtimin e lulëzim të pjekur dhe në fillim të frutave. Kur ata ndalen duke e bërë të dobët e rritjes, le të bëhet dhe rrjedh ngjyrë blu-vjollcë, të vonuar formimin e organeve prodhues dhe bimëve azotit asimilimit. Për më tepër, në temperaturat e ulta, të cilat shpesh ndodh në prill dhe maj, domate bezrassadnyy dobët përthithur fosfor në thelb të saj duke e bërë. Prandaj, duke e bërë në mënyrë të efektshme lokale grimcuar superfosfat në rreshtave në të mbjella. Doza superfosfat në këtë rast është 80-100 kg për 1 hektar.

Fosforik plehrave në domate rassadnyy aplikuar në vjeshtë, ndërsa duke përdorur forma të ndryshme të superfosfat: standard, të lartë, të dyfishtë dhe ammonizirovannyy.

Potasë plehrave përshpejtojë arsimit vezore, fruta qelbëzim, rritja e prodhimit të mallrave, rritje të përmbajtjes së thatë dhe çështje sugars. Nëse ju nuk keni mjaft kalium në tokë, në rënie e intensitetit të fotosintezë, dobëson rezistencën e bimëve fungal kundër sëmundjeve. Si potasë përdorin pleh nitrifikoj potasë, kalium sulfate (kalium sirchanokysloho), në rastin ekstrem - kalium chloride. Ky pleh për përmbajtjen e dëmshme klorin bimėve nuk jep rezultate shumë të mira. Përveç kësaj, kripëra kalium nuk është e dëshirueshme që të përdorin një domate Kain. Në qoftë se nuk kalium nitrat dhe superfosfat, ju mund të bëni të plotë të plehut.

Në sredneokulturennyh dobët dhe erodirovannyh tokës, domate ngjyrë gështenjë i kripur e bërë në kuadrin e në vjeshtë, me përjashtim të plehrave minerale, polupereprevshiy pleh organik, përzierje plehrash ose perehnoy në doza 20-30 ton per 1 hektar, dhe përhapjen lacustrine ose baltës në liqenin e shkallës së 80-100 ton per 1 ha. Në fushën e nechernozemnoy Federatën Ruse të përdorin pranverë. Acid Izvestkuyut tokave, dhe për të bërë kripur në allçi norma e 2-3 ton per 1 hektar.

Organike plehrave të përmirësojë strukturën e tokës, të sigurojë materialet e nevojshme jetike microorganisms optimale dhe për të përcaktuar vodouderzhivayuschuyu aftësinë. Përveç kësaj, ata marrin disa ushqyesve, zakonisht në sasi të nevojshme për rritjen normale të bimëve. Prandaj, për të mbajtur nivelin e dëshiruar e tokës ushqyesve në kombinim me plehrave organik bërë.

Në të mirë e zbutur terreneve për rritje më të mirë të domates është komplotin, i cili vitin e kaluar bërë pleh organik. Vendosje në domate, hnoyem pleh freskët, të padëshirueshëm, si bimë në këtë rast fuqimisht rozrostayutsya, ata vonohet frytet e arsimit. Përveç kësaj, në fund të përgatitjes së plehrave organik dhe të varfra storage shumë fusha të eksportuara fara sornyh bimë.

Për të rritur efektshmërinë e plehrave minerale, kthimin e njësisë bërë pleh korrjes, marrjen e produkteve të cilësisë së lartë, të përmirësojë tokës pjellshmërisë dhe për të parandaluar ndotjen e Institutit të perimeve dhe pjepër-rritje UAAS lokale një mënyrë e bërit të plehrave artificiale. Sipas mjekut të V. Goncharenko shkencat bujqësore, përdorimin në vend të lartë doza të plehrave nuk janë kryesore ndikim negativ mbi bimët, sepse pasardhësit bimëz ose të ndara nga pleh tokën shtrat.

Lokale aplikimin e plehrave në normën e N3QP30K15 kg përbërës aktiv per 1 hektar redukton koston e tyre deri në 2 herë pa reduktimin e kulture, dhe kombinimi i vazhdueshëm lokale dhe mënyra e bërit të japin rritje të domate fruta në 10/14 ton nga 1 ha. Në të mesme dhe të tokës ushqyesve lokale pleh performance zëvendëson kryesore, të varfërit dhe shtesa atë. Kur komunitetet lokale plehrave shirita vendosen mbi një kultivues-rasteniepitateley konvertuar dhe për këtë qëllim machines. Thellesia doposadochnoho rrip themelore duke bërë pleh 12 - 15 cm dhe doposevnoho - Best intervale 6-8 cm midis kryesore bende prej 30 cm plehrave, në vendin e duhur plehrave artificiale e tërthor për drejtimin e ardhshëm seri të bimëve.

Recommended lexuar

 
«Primary lëvrim Karakteristika e teknologjisë e në rritje dhe korrje »