Fillor lëvrim

Provat bazë të përpunimit të sistemit tokë së bashku me të tjera teknologjike truket zgjidh problemin dhe rivendosur tokës pjellorisë, rregullimi i regjimit të ujit-ajrit atje, luftimin e rroba zije, mbrojtjen nga sëmundjet dhe dëmtuesit e bimëve kopshtarit, hedhjen e plehrave dhe HERBICIDE, duke krijuar kushte të favorshme për të mbjella , transplanting, kujdesin e plantacione dhe korrje. Për të marrë një lartë korrjes frutat e domates është e rëndësishme trajtimi i lartë terren. Prorostkov domate, dhe të tjera melkosemyannyh bimë rritet në bezrassadnom metodë nuk mund të kapërcejë të madh zhubros tokës, kërce e trashë dhe pengesa të tjera për të buis dhe të vdesë. Përveç kësaj, në fillim të periudhës të mbjella dhe hedhjen e fara për një thellësi të vogël (3-4 cm) kërkon që të lëvrim primar u krye në vjeshtë dhe në fillim të pranverës periudhave. Intensive teknologjia e prodhimit të domates poluparovuyu ofron tokë, e në radhë të parë është krijimi leveled sipërfaqe melkokomkovatoy strukturë. Kjo përfshin trajtimin e shkatërrimit të postoni pozhnivnyh kulture residues nga diskovaniya, lëkurë zyablevuyu tokë e lëruar tokën, planifikimin operativ këtë fushë, duke e bërë në plehrave planifikuar për një kohë e të korrave, kultivimi i thellë (chizelevanie), përdorimi i provokative dhe vlahozaryadkovyh zmalt, e bërë nga gips, gëlqere dhe peskovanie. Ndërsa daljen e rroba zije pas fushën e planifikimit kultivuar.

Tokën nën domate të fillojë pasi mbledhjen paraardhësi. Me cilësi të lartë primare lëvrim arrihet kur ajo u renditur pas hershme që paraardhësit e zjarrfikësve. E ata janë zgjedhur më parë, e më parë ju mund të fillojnë të përpunimit të tokës. Kjo lejon kohë për të kryer trajtimin vjeshtë.

Kryesore tokën me lëkurë të fillojë menjëherë pas ranoubiraemoho paraardhësi disk luschilnikami LDG-10a, LDG-15 njësi me traktorë 30-50 kN shtyhem klasës (CH-75, etj) në dy drejtime reciprokisht thikë në një thellësi prej 6-8 cm në duke përdorur të rëndë rëndë terreneve lesoj BDT-3, BDT-7. Kur në fushën e rroba zije vzluschennom transmitting lëkurë të dytë në një thellësi prej 12-14 cm luschilnikom plug-PPL-10-25 ose borëheqëse polunavesnym lemishno PPL-5-35. Pas lëvozhgë plugoj lemishno kryejë planifikimin operativ dhe duke e bërë të plehut. Derisa mungesa e lagështi në tokë janë në mes të parë dhe të dytë lëkurë provokative lotim. Nëse është vetëm lëkurë disk luschilnikami, fushën e planifikimit janë pas lërim.

Lërueshëm terreneve të zeza janë të një thellësi 27-30 cm, dernovopodzolistyh - thellësinë e borëheqëse horizont humusovoho predpluzhnikami në agregat me harrows ose unazë-shporovymi Kotka. Kur cekët shtresa pahotnoy oryut borëheqëse me pochvouhlubitelem. Për të përdorur lërim traktor T-150, CH-75 dhe të tjerët me borëheqëse PLN-5-35, PPL-5-35 PNU-4-40, cung-6-42, dhe PNYA-4-35/30 Vjeshtë pyje dhe në fushat e caktuara nën stepë domate, 2-3 kultivuar në një thellësi prej 10 - 12 cm avulli kultivator KPSP-4 në njësinë e CH-75, por para ngrirjes terren - në një thellësi prej 16-18 cm chyzel-kultivator CHKU -4 ose borëheqëse chizelnym PF-3 pa pikëllues. Chizelevanie nxit formimin e hrebnistoy këtë fushë, e cila parashikon arrestimin e dëborë në dimër dhe pranverë zbutet me ujë. Tokës në këtë shtet më i mirë dhe më shpejt bajat pospevaet pranverë.

Kur domate gradoj gjithëvjetor erëza, jo më vonë se dekadën e parë të shtatorit janë zvogëlimin qafave alfalfa rrënjë në një thellësi prej 5-7 cm PNYA-4-35/30 me tërheqjen otvalom. Pas podsyhaniya verhivok shkurtuar alfalfa (12/14 ditë pas) e bëjnë pleh, dhe pastaj oryut këtë fushë, aligns sipërfaqe të tokës, i pasuar chizelevaniem.

Në zhvillimin e paraardhësit të varfër (për silazh misri) në vend të dytë pilling perepashku janë të vogla në një thellësi prej 18-20 cm PPL plug-5-35. Kjo bën të mundur që më së shumti e rroba zije bosh këtë fushë. Mëtejshme për planifikimin dlinnobazovyh nëpërmjet projektues krijon ekuilibruar sfond.

Në rastin e tokës, i bllokuar kornevischnymi korneotpryskovymi rroba zije dhe zbatimin e lemishno luschilniki dhe luschat tyre 3 herë. Kjo ndryshon në thellësinë e trajtimit dhe është 8-10 cm, 10-12 cm 14-16 cm dhe në intervale prej 10 - 12sut. Lëvozhgë Kur është e nevojshme për të siguruar që ajo të ishte plotësisht sornyh kënd i bimëve, leveled sipërfaqe, mbivendosjes ngjitur në njësinë e kalon 15-20 cm

Kur pas pozdnoubiraemyh domate paraardhësit (vonë korneplodnye Bardhë lakër etj), një kërcëllimë bimėve residues disk lesoj BDT-3, BDT-7 dhe në një thellësi prej 8-10 cm në dy drejtime. Pas 8-10 ditë bërë pleh dhe borëheqëse zapahivayut PLN-5-35, etj në një thellësi prej 27-30 cm Moving plehrave në pranverë, përdorimi i tyre në kohë të shkurtër në kohë për të bërë charms nga dëmtuesit e tokës dhe të tjera të punës.

Operative në fushën e planifikimit të lehta ujitur toka është e nevojshme teknologjike tools. Pas lërim të thellë ose cipë lemishno luschilnikami çdo 2 - 3 vjet janë nivelim terreni dlinnobazovymi planifikuesve P-2, 8, ZM-3, P-4. Mënyrë që me ahrehatuyutsya traktorė klasës 30 kN shtyhem. Planifikimit transmitting të gjithë së bashku dhe lëvrim ose cipë (pasazhe 2-7), e shkurtuar tokës shtresa jo më shumë se 10 12 cm. Kjo ju lejon të zhdukë pabarazinë mikrorelyefu cm deri në 25 vjet të tjera në kuadrin e planifikimit ushtrojnë vyravnivatelem CF-6 ose me projektues tuaj KZU-0, 3. A planifikimin për tokën e thatë. Në patharë tokës reduktuar ndjeshëm dhe ndarjen e saj, si pasojë, të përkeqësuar cilësinë e shtrirjes.

Në jug të Ukrainës, në mënyrë që të përshpejtojë rritje e rroba zije, në vjeshtë janë në mes të parë dhe të dytë kultivimin zyabu provokative lotim normë 250-300 m3 e ujit per 1 hektar (në disa viteve 400-500 m3) me spërkatës njësi DDA-100 milion ose më shumë. Përkohshëm orositeli pastaj zaravnivayut AB-500. Kur pasardhës rritje e rroba zije nëpërmjet 10/12 ditë përsëri janë thellë (12/14 cm) ryhlennya lemishno plug-luschilnikom ose i vogël (17-18 cm) tokë e lëruar. Në Moldavi lotim provokues për të dhënë zyablevoy lërim parë menjëherë pas korrjes lëkurë. Ndërsa rritje vjetore të trajtojë fushat tëharr disk dhe në prani të përjetshëm rroba zije - lemishno luschilnikami.

Për të krijuar një lagështi stokun e në tokë e në vjeshtë në jug janë vlahozaryadkovyy lotim normë 600-700 m3 e ujit per 1 hektar. Kjo është e rëndësishme për rrugën e rritjes së bezrassadnoho domate, si në shfaqjen e lë 3-4 vërtetë nuk është e ujit për shkak të kërcënimit të tokës ose dregëz formimin trokasin (i dëmtuar) bimë nën ujitje.

Në dimër të periudhës akumulimi i lagështi në fushat, ku ka dëborë, transmitting snehozaderzhanie snehopahom SVU-2, 6 në dy drejtime. Për të përdorë gjithashtu snehozaderzhaniya degët e pemëve, bordet, kutitë dhe fushat tjera në fillim të pranverës për të bërë vonesën zbutet me ujë.

Nëse është e nevojshme për të përmirësuar fizike dhe mekanike dhe pronat e terreneve rikuperim kusht shtresa e epërme, neutralizing kripëra dhe zaplyvchatyh në fusha të njelmëta në dimër bombol me vrimë nxjerrëse CSF M-6 në njësinë e Traktor DT-75 marrjes suvatoj sipërfaqe në një normë prej 2-3 ton per 1 hektar ose 2-3 kg për 10 m2. Në acidic terreneve për gëlqere të bëjë të njëjtën doza.

Recommended lexuar

 
«Accommodation kulture në qarkullim Kryesore zbatimin e plehrave organik »