Përkujdesjen për bimë

Pranvera cipe materiale, e jo për të penguar thawing tokës, mbledhjen e hershme, dhe onions duhet të shkojë në rritje të shpejtë. Sapo stairs duket, filloni të prishjes në terren dhe rreshtave ndarje, farë e keqe dhe nga duhan. Ecni shkrifët 2-3 herë në një thellësi prej 5-6 cm, sidomos pas çdo lotim. Nga thyerja dhe ujitjes varet nga madhësia dhe kulture rrënjët.

Gjatë propolok thyer dhe nuk privalivat bimëvetokës. Kur është shtyrë deri ripening bulbs, të përkeqësuar cilësinë e tyre.

Pas vidrostannya gjethnajë bimë pidhodovuye ujitjes para ose njëkohësisht me të ujitjes në bazë të 10m2: 150 g amoniumi e nitrat, 100 g e superfosfat dhe 100 g e kalium kripë. Dytë pidhodivlyu njëjtën plehrave janë në fillim të rritjes së bulbs. Për disa plehrave mund të jetë i holluar me ujë pidzhyvyty bimët në ujë Korov'yak (1:10) me nitrat amoniumi (20 - 25 gram per kovë uji). Ardhmërinë ulje rërë thithëse, duhan, ndërsa mungesa e ujit lagështi.

Në gjysmën e parë të jetë e kotë periudhë shumë të kërkuar shallots lagështi e tokës. Kryejnë rregullisht ujitjes nga maji deri në mes të korrikut. Uji 3-4 herë ujitjes normë 300-400 litra ujë nga 10 m2 për secilin lotim mezhpolivnym me afat prej 8-10 ditë në varësi të tokës dhe me reshje të tilla zvolozhenosti llogaritjes se moti i thatë, një shtresë e tokës deri në 20 cm ishte gjithmonë i lagësht. Aktualisht, një kulturë e onions. Kur lotim të sigurtë se do të shpenzojnë për të tokës nuk ryhlennya dregëz formuar.

Lloj qepe bimore më të shpejtë sesa onions, dhe për këtë arsye më pak urazhuyetsya peronosporozom. Sëmundja është veçanërisht të shpeshta në kohë me shi moti. Shenjat e sëmundjes - të lë të duket gri spote, këto vende u bërë më pas ngjyrë vjollcë. Ponikayut gjethnajë dhe të vdesë. Me qëllim për ta parandaluar atë obpryskuyut çdo ditë 10/15 dhe 1% Bordo përzierje, dhe zbatimin e sistemit të barnave dhe me 80%. Z. alett (1,2-2 kg për 1 ha) ose 69% dhe acrobats MC (2 kg për 1 ha). Green bimėve nuk trajtohet hequr, dhe të niset për ripku.

Gray kalb zhvillon më shumë terren në vend të hapur, të pjekur me bulbs shallots. Kur të depozituara në mjediset e thatë bulbs kruspullohem prekur dhe e thatë, e të mos lejuar përhapjen e sëmundjes, dhe në dhoma me lagështi të lartë, ato bëhen të butë, i përlotur dhe kalb miceli gri, e cila ndodhet në mes të peshore me lëng, shtrihet në bulbs ngjitur. Lulëzim dhe i lë Gray zhezhit ndikon rralla. Ndërsa mbrojtjen e bimëve nga sëmundja procesin duke përdorur teknika që lehtësojnë në kohë qelbëzim bulbs.

Lloj qepe dëmtuar rëndë qepe i paqëndrueshëm, i cili pjell vezë në fund të majit pranë bazat e rrjedh bimët e të rinjve. Formohet nga vezët në larvae prohryzayut llambë shkojnë në rritje, dhe kjo çon në fletë yellowing dhe vdekjen e bimëve. Për të mbrojtur bimët nga dëmtuesit vendosur fillesa e onions me karrota. Erë specifike deters muhu qepe flokëkuq dhe shallots Phytonzides respektivisht muhu karrota.

Recommended lexuar

 
«Harvest Shqetėsuar »