Korrja

Piper fruta të arrijë pjekurinë e heqshëm nëpërmjet 30-45 ditë pas vezore. Në të ushqimit që përdoret në rezultatet teknike dhe biologjike pjekurisë. Nga teknike të pjekurisë biologjike bëhet 25-35 ditë. gjitha llojet e frutave mblidhen teknike - hershme pjekurinë biologjike. Gjatë kësaj periudhe ato kanë grumbulluar numrin më të madh të sugars, vitaminat dhe ushqyesve të tjera. Sign teknike e pjekurisë e ëmbël piper është një shumëllojshmëri të temnozelenaya homogjene, jeshile, dritën e gjelbër, të verdhë, i bardhë ose ngjyrë kremi ngjyrë të bardhë e frutave. Duke arritur pjekurinë biologjike, bëhet e kuqe, të errët e kuqe, portokalli, të verdhë apo të bardhë.

Qelbëzim e piper mund të identifikohen nga cod në të prekur dhe të klikoni në fruta. Harvest zakonisht përkon në kohë me një koleksion të domate. Që nga fundi i korrikut dhe në fillim të gushtit për të lehtësuar më të mbuloj me brymë fruta. Tarifat janë rregullisht në intervale të 5-7 ditë, nuk perederzhivaya fruta bimë. Lag pastrimi përmbajtje (si në kastravec) pas paraqitjes së frutave. Gjatë periudhës së fruiting manual pastrimi janë 4-6 takime.

Teknikisht dospilyh konsiderohet plotësisht i formuar fruta. Nga paraqitja, ata duhet të jenë të freskët, të pastër, të shëndetshëm, në formë dhe ngjyrë të ndryshme botanik këtë ndeshje, me një bisht. Përmbajtja në fruta e vyalyh pak, por nuk shriveled, me të freskëta scratches nuk lejohet më shumë se 10% të numrit të përgjithshëm në masë, me shmangie nga krijuar deri në 1 cm - 5%. Varieteteve me kohë të gjatë formën e frutave duhet të jetë jo më pak se 6 cm, dhe me raundin - më pak se 4 cm në diametër, me mure të trashë me mish.

Me kujdes largojë fruta (peppers brishtë lakër) dy duart, për të mos oblomavshyhsya degës së bashku me fruta bimë. Para se të vjeshtës acar ndërpriten me të gjitha frytet e bimëve, sorting dhe atyre porotë të dozarivanie. Në dritën e ngrohtë dhomë frut vë në 2 - 3 rreshtave.

Prolificness frytet e pjekurisë teknike në jug të shkojnë nga 30 deri në 40 kg nga 10 m2 dhe në veri - nga 20 deri në 25 kg. maturim biologjik të jepnin më shumë se ato me mbledhjet e rregullta teknike, por kualiteti i tyre 1,5-2 herë më e lartë.

Shumë ferma në jug të Ukrainës, në rritje e ëmbël piper të mëdha në fusha, kërkojnë mechanized korrje. Procesi i punës në teknologji, e cila është përgjegjëse për 60-80% të kostos (e sjell në 20-25 tf 1 hektar në pastrim manual ka nevojë për rreth 300 lyud.-ditë). Nikolas degës HSKB nga makinë për prodhimin e perimeve në 1985-1986 biennium. prodhuar pajisje, e cila është vendosur të korra të ëmbël piper.

Machine pastrimi i ëmbël piper IM-2 është hartuar për të vazhdueshëm të vetëm ose duke mbledhur fruta pas dore 1-2 sample mbajtur koleksione shyrokozahvatni conveyor Kosh-50, ESK-50 njësi apo AUS-1. Karakteristikat kryesore teknologjike e makinave: performancës për 1 orë kryesore kohë - 0,15-0,35 ha, numri i rreshtave pastrimi - 2; stafit - Traktor shoferi. Karkasë Ahrehatuyetsya makinë për vetë-T-16Mb.

Pas trajtimit voroh, hiqni IM-2, është në përputhje të LDP-5. Ajo është përdorur për marrjen e produkteve tunics, heqjen e voroh bimore dhe tokës additives, manual inspektimi i frutave dhe kalibrimin e më e madhe e diametër. Finished zatarivaetsya produkteve në një enë apo automjeteve. Rezultatet e linjë: 1 orë për ecurinë kryesore kohë - 3-4 t; saktësinë kalibrim - 90-95% humbje e standardit fruta - 2-3,2% dėmtuara frutat - 2,8-3%; stafit - 9 persona .

Në mbledhjen e ëmbël peppers mund të përdoret tomatouborochnyy kombinon SKT-2, i cili e kryen procesin e cilësisë të kënaqshme.

Recommended lexuar

 
«Preservable Përkujdesjen për bimë »