Ruajtje

Fresh peppers, si të gjithë fruta perimet janë të dobëta dhe të shpejtë lezhkostyu kalbur. Megjithatë kushtet e mira janë mbajtur më shumë se frut i patëllxhan apo domate. mbajtjen e standardeve teknike zgjedhur fruta pjekuri, si dhe në biologjike pjekuri shpëtuam ata më pak. frigorifer të ruajtur mirë hollë-mur fruta varieteteve. Fruta e për magazinimin, shkurtojë thikë ose gërshërë, duke e lënë bisht pjesë. Në peppers mund të ketë të çara dhe i shtypur.

Për ruajtjen e paketave të përdorura (100x50 cm) e polietilenit filmit 100 120mkm me membranë hazoobmennoy, me vrimë në mur anësor të paketës (300 mm2), si dhe baskets, kuti, etj për transportin detar mban temperatura 6 ° C preferojnë plastike paketimin . Polietilenit paketimit promovon storage piper më të mirë në të gjitha llojet e magazinimit. Përveç kësaj, çdo frutave të paketuara në letër ambalazhi, tallash e buta lloje gjetherënës e pemëve, letër, gjumi vajguri, e përdorur kryesisht për fruta grimcuar.

Spice dyqan në bodrumin dhe frigorifer. Ata i ambalazhuar në kuti, baskets në seri 2-3 ose në një raft. Shitore në bodrumin në një temperaturë të 8 ... + 10 ° C dhe lagështia 85-90%. Të mbështjellë në letër frutat Maj gënjeshtër një muaj e gjysmë dhe më shumë. Paketimi duhet të jenë të pastra, si peppers erë të lehtë usmoktuyut huaja. frigorifer fruta piper teknike pjekurinë, intercalated letra ose tallash, me optimale temperaturën e 9 ... 1 GS depozituara 40-45 ditë me minimale humbjen e masive. temperaturat nën 9 ° C humbjet rritet. Në këtë mode frigorifer për të gjithë jetën e prekur shelfin frut nuk është vënë re, dhe kur të depozituara nën një kulm, ato paraqiten në ditën e 20-të magazinimit.

Recommended lexuar

 
«Rritje në dhomë dhe ballkon Riciklimit »