Kriposje

Për kripësi janë pjekur frutat e paprekur. Solyat me rrjedhin dhe fara, por do të jenë të cilësisë më të mirë në qoftë se ata heqin. Sweet peppers me erëza, kripë mund të jetë me ose pa ata perimeve të tjera: cucumbers domate dhe (janë të peppers' / 5chast perime). Para se të zasolkoy peppers blanshyruyut 2-3 minuta në ujë e zier (për të bërë të buta) dhe menjëherë u ftohën të ftohtë. Pas blanshirovki fryt edhe i ngjeshur ngushtë dhe i mbyllur në paketim. Jo erëza peppers mbushur 7% m oqean (70 g kripë e nga 1 litër ujë), në qoftë se me erëza, pastaj - 6%-m. Deviled përdorimin hudhër (në shije), bay leaf - 1,5 copa, i ëmbël peppers - 1 drithi (për 1 kg piper dhe 1 litër ujë). Nga kripë, ujë i zier rassol dhe erëza, ohlazhdayut tij, fyltruyut dhe zalyvayut im перцы sladkye. Stand për fermentim laktik, rreth 1 --

2 ditë në një temperaturë prej 18 ... 25 ° C. Pas paketimit me piper vënë në një vend i ftohtë me temperatura nga 0 deri në 4 ° C. Pas një muaj e gjysmë produkt është gati për përdorim.

Recommended lexuar

 
«Tharje Pickling »