Rritje në dhomë dhe ballkon

Në këto kushte, peppers rritur në pots bubërroj diametër 15-20 cm dhe lartësi 17 - 20 cm, dhe në rastet e lartësi 15 cm, gjerësi 20 cm, gjatësi 50-60 cm dhe më shumë. Përveç varieteteve të ëmbël peppers për një terren të sigurtë, në dhomë marrë ornamental përhapur kulturën e piper quajtur akute Ogonek me kompakt shrubs djegie frutave dhe të vogla.

Në paketimin e mbjellë nga 60-65-ditor të moshës. Vendosja e kontejnerëve në dhoma të jugor dritaret në ballkon dhe tarracë anën jugore të diellore. Pastaj e bimëve pour rregullisht me ujë të ngrohtë - 2-3 ° C në temperatura më të larta në dhomë dhe pidhodovuye: herë të parë 10/15 ditë pas transplanting. Në 1 litër ujë të shpërndajë 1,5 g ure, 3 - superfosfat dhe 2 g sulfat e kalium. Norma e kostos zgjidhje - 1 filxhan për uzinës. Grim të përsëritura 12/15 gjatë të njëjtës ditë doza të plehrave.

Periodikisht obpryskuyut bimë llak për të hequr nga pluhuri dhe të rrisë veprimtarinë e lë photosynthetic. Rezultatet e mira është që shtrihen nga lotim hirit (30-40 g hirit kërkesës në 1 litër ujë 5-7 ditë). Në vysokorosli bimë prischipyvayut elita veshkave, lakër e kuqe dhe të tjera, duke siguruar kompakt dhe shkurret mirë fruiting. Leaves 4 - 5 shoots nga buds, hiqen dhe të tjerë.

Në orët e mëngjesit janë shtesë pllenim postukivaniem periodike mbi kilochky rrjedh ose bimëve. Me fillimin e ngrohtë i qëndrueshëm ndaj motit pots kuti me piper ose për të bërë një ballkon apo lozhë. A nuk do të lejojë të mprehtë luhatjet në temperaturën. Ajo nuk duhet të jetë nën 15 ° C dhe mbi 30 ° C. Nëse kjo kërkesë është shkelur, shpejt osypayutsya lule dhe vezore, dhe fruta të bëhet-manushaqe ngjyrë të errët.

Recommended lexuar

 
«Rritje i mbrojtur tokësor Magazinimi »