Varieteteve dhe hybrids

Aktualisht në Ukrainë janë në rritje 18 varieteteve të ëmbël piper dhe 2 - akute se shumica i plotësojnë kushtet e tokës dhe kushtet klimatike dhe subjekte të siguruar një teknologji të lartë të japin. Këto përfshijnë: fillim të sezonit - gëlltitni, Snehir, Horizon, F1 zog flamingo; mes - pëllumb, Clovis, F1 Poltavsky; mesme - kupon, Hope, dhurata e Moldavisë, F1 hidrolokator; srednepozdnie - Novohohoshary terren për të mbrojtur - Ozharivskiy, të dashurin, Pioneer, dhurata Moldavia, polka F1, F1 Tenno. Zoned Çilli Pepers varieteteve të mprehta dhe ukrainisht Kharkov. Vlerë të veçantë janë lloj i hollë delikate e lëkurës ngjyrë të kuqe të ndritshme, me mure të trasha mishtak (deri në 8 mm), aromë dhe shije të mirë.

Në Federatën Ruse të shtetit të përfshihen në një larmi të madhe e varieteteve dhe hybrids gjelbër piper. Për të hapur terren është rekomanduar që të rriten pas sortozrazkiv: fillim të sezonit - F1 Aries, F1 Bogatyr, Ermak, F1 Indalo, California Kolobok mrekulli, tyl, montues F1, F1 Orange Vonder, F1 Orioni, Orlenok, Pioneer, Dawn, F; hidrolokator, Topolina; mes - Victoria, Volzhanin 3, Eva MS, Crystal, gëlltitni, Moldavia pranishem Fluturimi; mesme - Atomor, Behlitskiy, dar Kapitoshka Kaspik, Korenovskiy, Kuban canning, Lydia, Prometeu; srednepozdniy - Ruby. Për të siguruar terren ofruar një gamë të gjerë dhe të gjelbër hybrids piper varieteteve, duke përfshirë: Ahapovskiy, Snow White, freckles, Dobrinje, oriole, xhuxh, Pranvera, Amber, mes - gjallëri, mazurkë F1, F1 polka, Jaroslav; mesme - Alyosha Popovich dhe Ilya MUROMETS, butësi, TSHA 25.

Recommended lexuar

 
«Morfobiolohicheskie karakteristikat dhe kushtet e mjedisit në rritje Akomodimi në vendqëndrim »