Akomodimi ne faqe

Peretz jep të lartë në zonat me jep dritë, strukturore, vodopronitsaemymi, tokave pjellore. Little për tharbem kripur dhe të rënda dhe terreneve balta. Vendi më i mirë është edhe për piper lit dhe ngrohem në diell Polesie dhe pjesa veriore e jugore të zonës pyjore, i mbrojtur nga era e ftohtë, mundësisht pranë murit të një ndërtese. Në mungesë të mbrojtjes nga era (strehë kundër erës, plantacione gjithëvjetor, zonat e banuara, etj) në avancë sooruzhayut mbrojtëse gardhimin si tynu me shufra, barrierat e mbulim dhe materialeve të tjera të improvizuara apo vysokostebelnye bimë të mbjella për të krijuar një lidhje bende. Ata janë të mbjella të kuq nga dominuese e dy rreshtave të bimëve në një distancë prej 60-70 cm nga njëri-tjetri. Në këto zona të dëshirueshme kulisnye mbjellë bimë të ndryshme mbi palët, për të formuar një qarkore mbrojtjen nga erërat. Këto përfshijnë fasule, beets fletë, qepë pras, misri sheqerit.

Peretz rritur në qarkullim ose plodosmene kulture. Pozicionin e saj të përhershëm të lartë duke e bërë edhe në doza e plehrave organike dhe minerale në tre vitet e para, duke e zvogëluar e korrjes në 17-25%, duke rezultuar në dëmtimin e bimėve murtajë murtajë dhe sëmundjet, e sosje e tokës. Në hapur terren piper rritur pas të njëjtën specie bimore si domate, por ajo është më e kërkuar paraardhësit të tokës dhe pjellshmërisë.

Mirë precursors për peppers janë gjithëvjetor herbs (dy vjet e përdorimit) dhe një (një përzierje të drithit bishtajore), dimër drithëra për ushqim jeshile, kastravec, onions, lakër e Bardhë më parë, fasule, fasule, flokëkuq. Ajo nuk rriten pas paslenovyh (patate, domate) dhe të kthehen në këtë vend jo më parë se 3-5 vjet. Një i afërm i mirë është basil piper, dhe të këqija - kopër. Paraardhësit e sigurtë se terren - lakër e hershme dhe të mesëm Bardhë lakër, domate hershme. Nëse peppers u rrit në greenhouses, pasi të rritet edhe domate, cucumbers dhe watermelons.

Peretz ka rëndësi të madhe teknologjike në dezinfektim e tokës dëmtuesve dhe sëmundjeve. Më të favorshme të ndikojnë larmi, e pasur në vajra esenciale që deters insektet.

Recommended lexuar

 
«Varieteteve dhe hybrids Lëvrim dhe futjen e plehrave »