Përgatitja e farë për mbjellje

Great piper ka vlerë për të njëjtën rritjen dhe zhvillimin e ulje. Bimët me fara të madhe (më shumë se 4 mm) dhe të mesme (3-4 mm) fraksion kryesisht në zhvillim të njëjtën kohë, dhe me fara të vogla (më pak se 3 mm) lakër deri ulje është më i dobët, numri i standardit bimore në mesin e tyre 10% më pak në rezultat i reduktuar japin vonuar dhe fitimet e tij. Farërat gjobat zakonisht përbëjnë rreth 15% të numrit të përgjithshëm, në mënyrë që të përmirësojë cilësinë e farë mirëdashësi dhe të bimëve, transmitting kalibrim specifike për pasardhësit masive. Në 1 g fara e nga klasa e parë numri i tyre duhet të jetë nga 90 në 120 copë.

Për këtë qëllim fara i zhytur në 3-5% zgjidhje e kripë dhe gatimit apo amoniumi nitrat (U2 lugë çaji me 1 filxhan me ujë), dhe do të lejojë përzjerjen vidstoyatysya për 20 minuta. Gjatë kësaj kohe e ka mbajtur një farë ndarje në dy fractions. Done më tepër (e vlefshme) fara osyadut tank në fund, dhe impurities dhe schuplye ketë cilësi të ulët të mbjella splyvut mbi sipërfaqen e ujit. Vsplyvshie pasardhësit menjëherë otbrakovyvayut полновесные dhe tërësisht i larë në ujë të pastër dhe të thatë për të shkrifje. Për mbjellëse duke përdorur të mëdha dhe të mesme fractions fara. Zgjedhja e fara për pesha specifike e tyre mund të përmirësojnë laborator ngjashmëritë në 5-7%.

Farërat në procesin e përpunimit dhe e ruajtjes së post zaselyayutsya ndryshme dhe debate microorganisms, e cila urazhuyutsya viral dhe sëmundjeve të tjera. Sëmundja shkakton lesions bacteriosis farë zi rrjedhin alternariozom dhe sëmundjeve të tjera, duke çuar në një rënie të ngjashme fara dhe shkatërrimin e bimëve. Në mënyrë që të mos mbrojnë kundër sëmundjeve dhe dëmtuesve të tokës të mbjella fara të degazoj produkte kimike, dhe mënyra të tjera.

Që nga kimikatet për protravlivaniya fara aktualisht përdoret në kopshtarisë aeroportit, 35% pp. Para (3-5 g per 1 kg fara), benlat, 50% pp. Para (5-6 g per 1 kg fara), Vitavaks 200, 75% pp. paragrafin (2 g per 1 kg fara), polikarbatsin, 80% pp. paragrafin (3 g per 1 kg fara) e të tjerë. Megjithatë ovoschevodov-dashamirët preferojnë të përdorin çdo dispozicion kalium permanganat (mangan). Полновесные pasardhësit e protravlivayut (degazoj) në 1% m zgjidhje e kalium permanganat, ose 20% hydrochloric acid në një zgjidhje brenda 20-30 minuta, pastaj të lahen në ujë të ftohtë të pastër në zhdukjen e plotë të pink color mangan dhe e thate. Ky trajtim të përshpejtohet ngjashmërisë dhe degazoj fara e tyre.

Me synimin për të dezinfektim fara e tyre mund të përballojë në ujë të ngrohtë në një temperaturë të 60-70 ° C për 15-20 min. Me më shumë disinfecting zgjatur ul temperaturën e ujit. Pëlhurë e lehtë të lidhur në një qese me fara e ulët në termos me ngrohte (40-50 ° C) dhe ujit të qëndrojë 8 - 10 ore nga një qese me termos termus pasardhësit obvertyvayut dy deri në tri shtresa të gazetës, vendos në një qese plastike përsëri obvertyvayut letër dhe vendosen në një bateri të ngrohtë. Ka mbajtur deri në fara nuk do të buis (5-6 ditë). Para se të fryrë mbjellëse dhe proroscheni fara lënë në dritë për 2-3 orë.

Për shkak të antiseptik pronat e hirit druri që është kalium dhe fosfor-microfertilizer përdorin atë për njomje fara. Përgatitja e shkëputur nga per kovë uji 160-200 g hirit këmbëngulur 2-3 ditë, pastaj e zamochuyut pasardhësit e temperaturës 26 ... 28 ° C për 12 orë. Në 3-5% rritje të thatë fara shkrifje dhe për të mbjella në tokën me lagështi.

Paraprake farë rritje shumë përshpejtohet daljen e shkallët dhe kjo kontribuon në zgjatjen në rritje periudhe. Ka një tjetër rrugë për të pasardhësit rritje. Për këtë ata nasypayut në qese тканевый (2 / 3) dhe i zhytur në ujë të ngrohur deri në 25 ° C. qëndrojmë në ujë një ditë, si një afat gjatë mund të çojë në humbjen e pasardhësit ngjashmëri. Gjatë kësaj kohe, ndryshimin e ujit 3-4 herë se në atë kohë se ishte e oksigjenit. Pastaj pasardhësit e ënjtur të shpërndara në një shtresë e hollë cohë e ashpër dhe i mbuluar me vesë i mbuluar me rroba të periodikisht polyvayuchy saj ujë. Në këtë shtet në një temperaturë prej 20 ... 30 ° C në rritjen e fara duhet të kalojnë përmes 4-5 ditë. Para se të mbjella ventilated tyre dhe pak e thate.

Presowing pasardhësit e përgatitjes përfshin gjithashtu të pasurimit të microelements. Kjo zamochuyut tyre në zgjidhjen e kripëra e elementet gjurmë brenda 12/18 orë: sirchanokysloho bakrit - 0001% sirchanokysloho zink - 0,03%, amoniumi molibdenovokisloho - 0,03%, acid borik - 0.05%, kobalt nitrat - 0,01 %. Pas përpunimit të fara lahen me ujë të ngrohtë dhe deri, podsushivaya ato në një dhomë të ngrohtë në temperatura 30 ... 35 ° C për 6-7 ditë. Pas kryerjes së një gjel.

Në pranverë shpesh ka ndryshime të mprehta në temperatura, në mënyrë efektive është mënyra zakalivaniya fara. Në zamochennye pasardhësit gjatë ditës temperaturat e variablave janë 18 ... 25 ° C dhe - 1 ...- 3 ° C. Farërat vënë në një qese plastike në të cilat akull ose dëborë, dhe e vendosi në një frigorifer mbrapsht. Ju nuk mund të vihet fara në frigorifer, pasi ato negative temperatura më e ulët. Plakjes farë faratemperatura të ulëta për rritjen e lejon të japë 2-4 kg me 10 m2.

Kompleksi efektet mund të rrisë në mënyrë të konsiderueshme dhe energji ngjashmëri të farës, që të merrni më të larta në fillim të korrjes.

Recommended lexuar

 
«Lëvrim dhe aplikimin e plehrave organik Transplanting »