Lëvrim dhe aplikimin e plehrave organik

Kryesore dhe të përpunimit të përfshin presowing terren piper vjeshtë pas korrje paraardhësi, cipë (ryhlennya), bien thellë lëvrim (perekopku), i blinduar dhe kultivim të dyfishtë pranverë tokës. Kryesore tokës dërrmues të fillojë me mbetje bimore disk lesoj tyre dhe për të hequr nga site. Zonat e rroba zije bllokuar pas një korrje paraardhësi i madh në arrays, disku në një thellësi prej 6 - 8 cm shtrese pahotnoy Kur djegur deri në 60% NV janë provokuese lotim normë prej 300 litra per 10 m2, me një tkurrje të fortë e tokës - 450-500 njëlitërsh 10 m2.

Nëse ngastra korneotpryskovymi faull rroba zije, pas diskovaniya me Advent e tyre sockets trajtuar lemishno luschilnikami tokës në një thellësi prej 10-12 cm në jug zona me një numër të madh janë këto rroba zije një tjetër lëkurë të një thellësi prej 16-18 cm Clogging kornevischnymi rroba zije diskovaniya kërkon të shumta në drejtime të ndryshme në rrënjë thellë. Nëse një lidhje e fortë compaction e terreneve fillimisht transmitting lëkurë lemishno luschilnikom në 12-14 cm, dhe të kthehet rrënjëve degraduar Disqet. Processing shtresa e gjithëvjetor grasses për të eleminuar vidrostannya alfalfa, janë lëkurë lemishno luschilnikom në 10-12 cm, e ndjekur nga një tokë e lëruar me borëheqëse predpluzhnikom. Pas shkatërrimit të bërë një komplot plehrave organike dhe minerale.

Kushtet zyablevoy lëvrim varet gjithashtu nga paraardhësi, tokës lagështi, shkallën dhe natyrën zasmichenosti. Në zonat e ujitur, i bllokuar nga një farë e keqe oryut ose perekopuyut herët nëpërmjet 10/14 ditë pas diskovaniya, për të qartë se e rroba zije. Zonat e bllokuar gjatë tëharr oryut në vjeshtë pas diskovaniya përsëritet.

Lërim nën piper varet nga kushte të veçanta të tokës (thellësinë humusovoho horizont, zasmichenosti paraardhësi) dhe shkon nga 20 deri në 30 cm në terren me të thellë humusovoho horizont optimale thellësinë ose perekopki lëvrim të 25-30 cm për të parandaluar formimin e vetme të prerë, thellësinë e lëvrim vjetore të ndryshimit të 25-27 cm të 28-30 cm në dernovopodzolistyh dhe me pak opidzoleni lërueshëm shtresa thellësi të tokës ose zyablevoy tokë e lëruar perekopki nuk i tejkalon horizontin humusovoho trashėsia (17-20 cm). Në këtë rast lërueshëm shtresa të zgjeruar gradualisht nga viti në vit, duke përdorur pochvouhlubiteli kombinuar me bërjen organike, plehrave dhe limonit. Tokës dhe të rënda lahem fort i bllokuar pjesëmarrjen më të thellë se oryut relativisht të lehta dhe të pastër. Në floodplain terreneve dhe overwetting oryut ose perekopuyut pranverë, për të parandaluar lavazh shtresa e epërme e pranverës përmbytjet. Kur perekopke kujdes largojë nga tokës rrënjët e grurit bar, osoha, luleradhiqe dhe të tjera kornevischnyh dhe korneotpryskovyh rroba zije.

Çdo bimë bimë paraqet kërkesa specifike për ushqim. Efektshmëria e plehrave në rritje peppers rritet, në qoftë se organike dhe minerale komplekse për të bërë. Organike pleh bërë në vjeshtën e plowland, por mund të zbatohet në pranverë dhe se nuk e bën një ndikim të rëndësishëm në kulture kushtet për pleh organik në qoftë se do të pereprevshim. Ju nuk mund të bëjë një piper i freskët dhe të plehut organik plehrave përmbajnë klorin. Me tepërt azotit pleh bimë formë të fortë vegjetativ zvogëluar dramatikisht masive e korrjes së frutave dhe cilësinë e tyre.

Peretz, si domate, duhet fosfor variojnë nga pasardhësit rritje. Fosforik-potasë plehrave mund të bëjë nën plowland ose predposadochnuyu kultivimi dhe azotit - një predposadochnuyu kultivimi dhe kozmetikë. All the best Doza e plehrave të predposadochnuyu dikur nën kultivim, nuk delya e fikse dhe kozmetikë.

Sipas piper shtoni Polesye 30-40 kg për 10 m2 të plehrave pereprevsheho + N4560 R60_90 K60_90 g në 10 m2 përbërës aktiv, me prodhimin e plehut organik për pasojë - N90-120 P12Q K120 në pyll me ujitjes - 30-40 kg të plehrave pereprevsheho + konvencionale gradoj gjithëvjetor grasses - N 30 kg të plehrave pereprevsheho 10 m2 plehëroj pereprevsheho së bashku me N60-90 R75-90 K30-45h 10 m përbërës aktiv.

Ovoschevodov amator praktikisht nën perekopku vjeshtë të kontribuojë 30-40 kg për 10m2 pereprevsheho plehrave apo përzierje plehrash me shtimin e 300-450 dhe 150-200 kg superfosfat e kalium g kripë dhe 150 - 200 g amoniumi e nitrat japin predposadochnuyu nën kultivimin. Disa prodhues perimesh në ulje farë vënë në secilin vrimë të bëhemi 1-2 handfuls g superfosfat dhe 10/15.

Për të përmirësuar salines pjellorisë dhe përdorimin e terreneve të njelmëta gypsuming. Dozy.vneseniya vënë në allçi content tokën nën përthithur natriumi. Nëse nuk ka të dhëna të tilla, të kontribuojë në gështenjë terreneve kripur terreneve në 10m2 1-2 kg gips, për të mesme dhe të njelmëta hlubokostolbchatyh - 3-5 në të zezë për të mesme dhe të njelmëta hlubokostolbchatyh - 3-4 dhe sode njelmët - 8 -10 kg.

Në varësi të tharti e tokës dhe përbërjen e saj mekanike piper bëjnë limonit 1-8 kg per 10 m2. Ajo e bëri kohë për një rotacioni kulture rotacionit ose plodosmeny nën plowland ose perepashku zyabu. Ndikimi i saj është më e dytë të vitit të tretë pas marrjes.

Predposadochnaya trajtimin e ndryshme të tokës në zonat e tokës-klimatichekih ka peculiarities e saj. Terreneve të rënda cilësi e pranverës bor drag dy gjurmėt dhe ulje tre nxisë - 10/12 në cm, 14-16, dhe 7-10 ditë para ulje - në 16 - 18 cm në zonat me terreneve overwetting pranverën fillojnë të përpunimit Kultivimi i thellë perepashki ose 2 / 3 thellësi zyablevoy lërim. Pas perepashki këtë fushë bor. Në dritën terreneve të mjaftueshme për të mbajtur dy pranverë kultivim.

Në veri të pranverës, kur pospeet tokës dhe ndalesa Mazai, filloni atë perekopke. Nëse vjeshtën e plehut organik nuk është bërë, pastaj gjatë perekopki tokën humus plehëroj me shtimin e drurit hiri (në kovë varresë qelqi hirit). Perekopuyut e thellësi më të vogël, si në vjeshtë, por të vini nga rroba zije tokës dhe dëmtuesit e larvae (Khrushchev, provolochniki etj.)

Ridges bëni gjatë pranverës tokë e lëruar. Lartësi mbi nivelin e detit Ridxh varet nga peculiarities e tokës dhe faqe interneti. Në të rënda, të ftohtë terreneve formojnë një vargmal i lartë se ata janë mirë të ngrohur dhe për të siguruar ujin dhe ajrin regjimit. Më mirë të mos piper krevat avulli. Mbi të biokarburanteve (pleh organik, kashtë, leh, etj) nasypayut tokës (një shtresë prej 18 cm) me shtimin e humus.

Që përpara se të pranverës lëvrim mbjellje farë ne fidane në terren ndonjëherë shkon një muaj apo më shumë. Për këtë arsye, mbështetja terren pjellor dhe të pastër nga rroba zije kusht. Pas çdo shiu ryhlennya transmitting shtresë sipërme të tokës grabujë për të parandaluar formimin e tokës dhe lagështi dregëz avullim. Në të njëjtën kohë dhe vzoshedshie hiqet rroba zije. Nëse nuk e shiut, pastaj ryhlennya shpenzojnë si duket rroba zije stairs. Para se të transplanting lotim ushtrim, konsumojnë 300-400 litra ujë nga 10 m2, në varësi të tokës lagështi, shtoni ose të çdo mbjellje vrima me 1 litër ujë.

Recommended lexuar

 
«Akomodimi në zonë Përgatitja e farës për mbjellje »