Farë

Peretz biology lulëzuar kryesisht samoopylitel. Megjithatë, varietetet e ëmbël peppers mund pereopylyatsya me akute dhe varieteteve në napivhostryh e tyre është e ashpër që rezultojnë stërnipër. Prandaj, në zonat e izoluara midis varieteteve vërejtur izolimi hapësinor të paktën 100 metra Peretz mund të vendoset afër domate pasi lakër, onions, korneplodnyh bimëve në zonat e mbrojtura nga erërat e ftohta.

Teknologjia për kultivimin e ëmbël piper fara qëllimet ushqim i ngjashëm. Prandaj në këtë seksion janë trajtuar vetëm pasardhësit e veçantë. Në sezonin në rritje janë varietal prochystky hiqni jokarakteristik formën e frutave bimë. Në pasardhësit e bimëve të niset për 2-4 tipike shumëllojshmëri frutash. Të tjerë filma në fazën e pjekurisë teknike. Nëse nasinnykiv pajtoj në fushën ku rritur piper për ushqim, pastaj në objektivat e zgjedhura në fara të bimëve të vëna kilochky podvyazyvayut ose spango. Këto duhet të bimëve tipike për këtë ndryshme, të shëndetshme, yndyra, të shpejtë.

Top fara janë formuar në të frutave, të lidhura me degët e parë tre urdhra dhe për të hequr 10/15 shtator. Pemëve janë zgjedhur në fara në fazën e pjekurisë biologjike kur bëhet karakteristike të ndryshme për t'u ngjyrosur (e kuqe, ngjyrë e verdhë apo). Mosha e frutave (nga fekondim të anketës së) duhet të jetë së paku 40 ditë. Korrur frutat kryer në hapësirë, të izoluar nga rrezet e diellit dhe të drejtpërdrejta dozarivayut 6-7 ditë. Separated nga fara e shëndoshë pjekur fruta. Ju nuk mund të parandalojë perezrevaniya dhe zbutjen e frutave.

Pasardhësit e materialeve të ndara manually. Nadrezayut thikë për fruta rreth buzë tas dhe mori gisht fron, hiqni atë me fara. Pastaj vytryahivayut vyskrebayut fara apo thikë, tharë në diell, dhe peretirayut proveivayut. Shėndetshėm fruta pas zgjedhjes së fara të përdorura në ushqimin. Kur e përzgjedhjes dhe të përpunimit të farës napivhostryh me akute dhe mbrojtjen e varieteteve mucous membranë e sy, hundë dhe në gojë, duke përdorur një respirator dhe mjete të tjera mbrojtëse. Në anë nadivayut gome dorashka.

Nga 1 kg fruta janë 2-8 g fara e të ëmbël piper dhe pasardhësit 10/18 g peppers akute. Pasardhësit e materiale ngjashmëri 2-3 vjet. Farërat ruhen në qese letre në një vend të thatë.

Sipas GOST 2240-93 reproduktsiynoho ngjajnë fara e ëmbël piper të mprehta dhe kategorinë e parë dhe të dytë duhet të jetë së paku 75%, vlerësohet pastërtisë - 97%, dhe lagështia - jo më shumë se 11%.

Recommended lexuar

 
«Transplanting