Ruajtje

Faktori kryesor që ndikojnë në pasardhësit e ngjashmërisë patate është temperatura e magazinimit. Përveç kësaj, si ushqim i patates është një lloj биоэнергетическим baterisë. Ai përmban karbohidratet (sheqerit, koll) marrin-riparimin oxidative reagime janë konvertuar të dioksidit të karbonit, dhe pastaj e tubers kanë filluar të tatëpjetë. Në lidhje me këtë për ruajtjen e nevojshme mënyra optimale dhe kushtet e magazinimit. Vetëm të pjekur, e thatë, e pastër, të shëndetshme tubers edhe ruhet. Shitore patate në përhershëm storage (bodrum, qilar, nëntokësore) ose të përkohshme (gropë, hendek, sup, frigorifer). Këmbëngulës storage më i përshtatshëm, mund të bratklubni gradualisht duke hequr pacientëve, temperatura dhe lagështia monitoruar dhe koha për të ndërmarrë veprim për të ftohjes, ventilim dhe ngrohje të objekteve.

Magazinimi i patate në bodrum ose bodrumin install qyngj tub ose duke përdorur ventilacionit dritaret dhe hatches. Dyshemetë duhet të meshed me boshllëqet në 2-3 cm në qoftë se është bodrumin avulli gypave të ngrohjes apo të ujit, ata izolojë asbestit kuti druri ose me një mbushje trupit. Lartë mounds e bubbles në bin nuk duhet të kalojë 1,5 m. Në bodrumin tavan dhe sipërfaqe të ngarkuar patate e lë të paktën 60 cm në bodrum në dimër, nëse është e nevojshme, të hyjë në akull dhe mbulojnë atë atje deri kohë pas kohe kashte mat.

Gropë apo llogore (gjerësia në krye - 1 m, më poshtë - 0,45 m, thellësi - 1 -1,5 m) kopayut thatë, ku ka vend të lartë nuk janë të afërt pidhruntovym ujë. Nasypayut edhe me patate gropë terren dhe menjëherë shtresa e mbuluar me kashtë 50 cm, pastaj tokën apo torfë - 15 cm Kur ngricat e ardhur, edhe nasypayut terren shtresë prej 35 cm për të mbuluar ferri, ju gjithashtu mund të përdorni të bordeve, ata hedhin një shtresë të tokës, jo më pak se 1 m. Pėr tė hequr tepërt lagështi dhe ftohur në patate sigurojnë ventilim vrimë. Ky grup prej druri tuba kalimit 20x20 cm ose duaj, kashtë lidhjet rösti, rush. Pasi në masë shumë të ftohtë, patate, tub mbuluar me kashtë.

Ndryshe nga vë si byrek dhe llogore të cekët në llogore apo në terren. Ajo është një shtrirje të mirë-ekuilibruar, korrekte formë shumë patate. Gatesë zakonisht kopayut arbitrare gjatësia, gjerësia e një 1,5-2 m, thellësinë 20 cm lartësi argjinaturë 1 -1,2 metra mbuluar byrek kashte terren dhe shtresa në 50 cm gradualisht, si ftohës patate brenda saj, dhe të vazhdueshëm të ftohtë. Në jug të mbuluar shtresa më pak.

Magazinimin e suksesshëm patate në vrimat dhe morsetë kryesisht varet nga cilësia e tubers. Well ata mbahen vetëm patate të thatë dhe të shëndetshme. Shenjat e dobët storage: mykur erë në magazine, ndjenja lagështia, pika e ujit në tavan, mure, shtylla, plot lagështi të lartë shtresa e pendë, tokë e pasur në dru të objekteve dhe patate. I dobët, nuk zhezhit, shriveled zhardhok - një shenjë e tepruar thatësi e ajrit, i lagësht dhe proroscheni tubers kalb - temperatura shumë të larta dhe lagështia, zemrën e zezë - mungesa e oksigjenit ose temperatura të larta.

Në vjeshtën e modelin më të mirë nga ruajtja një dhomë ftohjes. Dimër në temperaturat e ulëta nën zero në patate mbulon kashte, cohë e ashpër ose obihrivayut ajrore. Rritja e saj lagështia relative mund të spërkatje me ujë ose razveshivaniya patharë çanta dhe tryapok. Në rastin e patate otpotevaniya duhet të reduktojë lagështia, provetrivaya depo.

Në bodrumet, ose përshtatur për depozitimin ndërtesave, vrima, llogore, në nëntor krah për të mbështetur ulje Low + GS dhe jo më i lartë se 4 ° C dhe lagështia relative e 80-90%. Patate nuk duhet të jenë përgjithmonë të depozituara në një temperaturë poshtë 0 ° C, për shkak se koll shndërrohet në sheqer shpejt, dhe tubers janë të ëmbël. Megjithatë, afat-shkurtër në rënie të temperaturës-HS nuk ka efekt në ngjashmëri të bubbles. Nëse më të mirë mënyra e magazinimit nuk mund të ruhen, patatet dhe për të dal, të tubers ngec në arka të tjera të vogla ose kontenierit të freskët atë në dyqan dhe ulje. Tubers perebyrayut Jo, nuk germs hequr, madje edhe kur shumë prej tyre ulje të butë vë në gjurmë edhe * prohrite tokës. Kur oblamyvanii prorostkov patate e korrjes është reduktuar nga 10-15% dhe më shumë. Nëse oblamyvayut tyre gjatë magazinimit 2-3 herë, e korrjes është reduktuar nga gjysma. Kartofelevody amatore vërejtur se në qoftë se tubers pereslaivat finely copëtuar fletë Melanocarpa, ruajtja e patates në rritje. Save rritet nëse ajo gjithashtu e lartë i mounds e bubbles nxorrën table panxhar 2-3 shtresa, e cila merr forma të tepërta që lagështi në krah, dhe sulmin e tyre redukton kalb. Në disa raste, të paketuara në kuti tubers (20-30 cm shtrese) dhe peresypayut rrahur shkumës (0.5 kg për 100 kg tubers).

Recommended lexuar

 
«Riciklimit Harvest »