Teknologjia e rritjes së farë patate

Pasardhësit e prodhimit teknologjisë ka shumë elemente të përbashkët dhe teknikat e përdorura në prodhimin e ruaj patate. Megjithatë, ka disa karakteristika të dallueshme.

Për të parandaluar perezarazheniya intensive patate viruset shkaktojnë sëmundje më të rrezikshme të farë ulje zhvillua në kushtet e izolimit hapësinor nga burimet dhe përcjellë infektimit. Kjo kryesisht vendbanimet, plantacionet e frutave, perimeve e frutave dhe bimë individuale kopshte, të cilat janë vatër e edukate dhe dimërim aphides, infektive sfondit për infektimin e shëndetshme bimėve viral sëmundjeve.

Duke pasur parasysh këto kërkesa, në mënyrë efektive duke futur elita familjeve të posaçme farë kulture rotacioni të akomoduar primar links. Rotacionit chetyrehpolnyy mund të tilla alternative bimëve: 1 - Dimer drithėra (me pozhnivnym mbjellëse sideratov) 2 - patate, 3 - yari drithėra, 4 - një bar. Në familje elitare nuk lejohen në rritje pasardhësit reproduksion nën elitës dhe ushqimin.

Trajnim përfshin perebyrannya farë patate tubers dhe ndarje në tri fractions nga pesha: 25-50 g 51-80 g 81-100 m. Para mbjelljen tubers proraschivayut, trajtuar pesticideve.

Patate e varieteteve të ndryshme dhe reproductions mih veçmas. Korrje dhe transportit për të parandaluar dëmtimin tubers mekanik. Thellesia Kursi kombinon minave pune organ vendosur në mënyrë që numri i dëmtuar tubers nuk tejkalojnë 0.5%. Mbledhja e pasardhësit të përfundojë në një temperaturë poshtë terren nuk është 10 ° C. Kur më e ulët se ajo, e temperaturës rritet ndjeshëm lëndimit kartoplezbyralni machines.

Cilësia farë

Për të kontrolluar cilësinë farë patate janë standardet e duhura. Monitorimi i cilësisë së farë patate të kryejë kontrolle dhe inspektime fara e "Sortsemovosch. Përveç kësaj, me cilësi të kontrolluar nga elita patate hruntkontrolya për të dërguar mostrat në hulumtim institucion.

Mbjellje në çerdhe e elitës farë merr një komision i posaçëm. Komisioni pas testimit dhe njohje nga afër me plantings është një akt i cili përfundon në përputhje ose mbjelljen e kërkesave të standardeve. Cilësia vlerësohet farë patate vendosur gjatë testimit landings.

Zbatimi i mbjell patate

Për të zbatuar në pranverë të vitit pasardhës dhe të renditura sipas perebyrayut atë. Pastaj pasardhësit e partisë analizuar, define mbjellë bubbles si dhe të bëjnë të veprojnë nën formular standart. Në çdo përmbushjen e kërkesave të standardeve të zbatuara partisë burim material rimëkëmbje, super-superelitu, superelitu elitës dhe patate të marrë çertifikatë. Ndërsa zbatimi i patate të renditura sipas një çertifikatë për grade patate. Të gjithë dokumentacionin për të shitur prodhimet e pasardhësit të depozituara në shtëpi për pesë vjet.

Recommended lexuar

 
«Ushqyese