Sortosmena, sortoobnovlenie

Fondacioni farë patate fermave janë në zbatimin e planifikuar sortosmeny dhe sortoobnovleniya. Ai siguron vjetore importuar fermat komerciale vysokoproduktivnoho materiale (kopje parë dhe të dytë) në normën e 40-45 ton mbi 100 hektarë patate të lashtat, vjetor të industrisë ka importuar edukate bast shumë material për vitin e dytë - fidanishte, të tretë - për të përdorur si material mbjellje industriale dhe për të korra të korra të zbatojë të konsumit. Kështu që vetëm tre vjet ekonomia do të importuara reprodutsirovat materiale. Në jug një vit sortoobnovlenie sjellë materiale reproduktsiynoho (third-reproduksion katërt) nga llogaritjen e 3,2 - 3,5 t / ha për të gjithë zonën landings.

Fillestar pasardhësit e Prodhimit elitat në bazë të përzgjedhjes dhe gjyqin vegjetativ stërnipër (clones) më së miri punën e bimë të shëndetshme. Aplikimi i clonal mundëson zgjedhjen e shpëtoj të sëmurin, i degjeneruar tubers mutantov, bimë me defekte të tjera, të reduktojë ndryshme.

Clonal përzgjedhjes janë visually si dhe nga serological, tregues, ferment imunizuar diagnoza e viruseve dhe agjentë të tjera të sëmundjes. Rating clones nga këto mënyra është si i patates në këtë fushë, dhe indekseve në greenhouses. Indeksi i quajti shkurtuar një pjesë në peshë e zhardhok 8-10 g ocellated se ka Rostock 1 - 2 cm indeksimit lejon shëndetësore shtetërore clonal materiale në dimër për ulje e tij në këtë fushë.

Kur infeksioni viral shëndetshme clones zgjedhur për farë patate fillestar zakonisht nuk është e mundshme. Gjeni mënyra të shëndetshëm për të krijuar materiale origjinale sjellë në termoterapii metodën e kombinuar me meristem kulturës. Është virusi që e prekën tubers qëndrim 1,5-2 muaj në një temperaturë prej 35 ... 38 ° C, atëherë mbjellë në tokë.

Burim i Meristemnyy patate të jenë të mirë me plagë të përgjithshme fshehur infeksion viral e jo më shumë se 10% (nga serodiahnostiki). Pranimi i shëndetit të lashtave dhe tubers ka komisionit të emëruar nga Ministria.

Recommended lexuar

 
«Si elita reproduksion Farë »