Lukuni fillestare farë

çerdhe zgjedhjen e mbjellë clones materiale shëndetësore holluar 70x40-50 cm, rritjen e numrit të shrubs me më shumë se 10 tubers, të cilat janë të mbledhura si clones. Kjo rritje mesatare dhe pesha e pasardhësit tubers. Fidanishte e mirë për vendin okultivirovannyh fushat e izolimi hapësinor nga burimet dhe transportuesit e viral infeksionet e të paktën 500 metra nga madhësia e çerdhe duhet të sigurojë se plani zgjedhja e clones në dritën e kundërshtimit të pacientëve shrubs. Në sezonin në rritje të gjitha bimët vlerësuar visually 2-3 dhe të verifikojë përmbajtjen e viruseve në formë të heshtur. Përveç të pacientëve, hiqen bimëve dhe të pazhvilluar. Pas fundit serological test bimë në një infeksion të fshehur brenda 2-3 ditë përzgjedh bezvirusnyh clones.

Në fillim të dimrit dhe pranverës clones otsenyvayut të rritur bimët në greenhouses indekset e marra nga një ose dy tubers të çdo klon. Identifikimi i pacientëve me simptome të jashtëm të centralit të mëtejshme serodiahnostiku përdoren për zbulimin e bimëve të prekura nga viruset i fshehur në formë. Prekur bimore dhe viruseve tyre pėrkatėse clones vybrakovyvayut.

Në pranverë, para mbjellje, shfletimin clones dhe identifikimin e së paku një gungë, prekur fungal ose sëmundjeve bakteriale vybrakovyvayut. Njëkohësisht, ata janë të grupuara nga numri i bubbles - 8-10, 11-12, 13-14, etj Kjo bën të mundur për t'i vënë ato në horizont gjatë ulje dhe ofron më të mirë organizimin e punës në të refuzimit. Për individuale krupnoklubnevym Klasa e klon 6-8 e tubers.

çerdhe test clones tubers mbjellë në një ose dy rreshtave, duke i vënë pranë një grupin e dytë. Ndërmjet horizont duke lënë gjurmë gjerësi prej së paku 1,4 metra distanca mes të njëjtën varieteteve (dy lug). Gjatë ulje porotë tubers skemë 70x35-40 cm në para-shkurtojë rruvijë pluhur dhe ato me formimin e ridges.

Shqyrtimin e parë dhe heqjen e bimëve të prekura nga sëmundjet viral, janë në lartësinë 15-20 cm herë të dytë clones vlerësuar gjatë burbuqe - çel me materiale për shërim për të zbuluar serodiahnostiki bimë të infektuar me viruse. Pas refuzimit nga rezultatet serodiahnostiki, por jo më vonë se 7-8 ditë në kopsht për të shkatërruar dehur masive të bimëve, vidrostannya parandalimin e saj, dhe 12/14 ditë nëpërmjet korrjes. Kështu tubers nga çdo kaçubë u përhap në vrimë për të vlerësuar punën e clones.

Nëse ajrore të shkatërrimit në masë bimë ende nuk e kanë formuar nën shrubs kërkohet numri i farë tubers, të lashtat kultivuar kundër sfond. Spërkatje e parë e kryer pas serodiahnostiki pas - çdo 8-10 ditë dhe kështu shkatërrimin e masive. Kur mbledhjen e vybrakovyvayut clones, e cila zbuloi, së paku, një kluben prekur rrjedhin nematodes, hileqar, ring kalb, parshoy poroshistoy. Set i shëndetshëm clones bashkohen dhe vë në storage.

çerdhe e super-superelity mbjellë vitin e ardhshëm tubers merret në çerdhe test clones. E tyre me kujdes perebyrayut, e ndarë në fraksione, të kryejnë analiza dhe mbjellë me gunga kartofelesazhalkoy dendësia e 50-70 për 1 mijë ha në varësi të madhësisë fraksion. The width gjurmët e varieteteve mes 1,4-2,8 m (dy-katër zakon).

Prochystky lashtave super-superelity shpenzojë 2-3 herë, duke filluar me një fabrikë lartësi 15-20 cm Kontrollit analiza e heshtur formën e infeksionit viral janë në dimër-pranverë periudhe kur Indexing tubers ose burbuqe dhe i lulëzuar në faza. Për këtë në kolibe për çdo klasë të zgjedhura nga 50 mostrat e bimëve në 1 ha, por jo më shumë se 200 bimë (ose për tubers Indexing). Duke përdorur si një burim mikroklubney ose bimëve probirochnyh për serodiahnostiki janë 400 hektarë bimë nga secila larmi.

çerdhe për rritje superelity mbjellë patate lukuni super-superelity. Predposadochnaya trajnimit bubbles dhe dendësia e bimëve, të kujdesit plantings, prochystky kontrollit fitosanitar serological analizë të heshtur formën e infeksionit viral dhe dokumentacionit për të gjithë punën e kryer nga i njëjti inkubator në super-superelity. Pranvera mbjellje me material superelity zgjedhur tubers u përpoq të hruntokontrolya. Me zbatimin superelity të tjera të fermave për çdo grumbull fara e lëshimit të dokumenteve të njëjta si të elitës.

çerdhe për rritje elita mbjelljen materiale të përdorura, duke rezultuar në çerdhe superelity. Këtu, zbatimin e nevojshme teknologjike dhe pasardhësit e vendosur metodat dhe sistemi i masave për mbrojtje nga dëmtuesit dhe sëmundjet që të merrni tubers shëndoshë, i cili duhet të plotësojnë standartet. Dendësi e bimëve e në çerdhe në mbështetje 60-70 mijë nga 1 hektar. Për rritjen e sezonit janë 2-3 fitopatolohicheskie dhe varietal prochystky.

Institucionet kërkimore shkencore të zhvilluara Bioteknologji getting mikroklubney probirochnoy në kulturë (in vitro). Në thelbin e saj ishte në gjendje për të zvogëluar kohën për të luajtur elita patate 3 vjet. E përshpejtuar të të ardhurave të rimëkëmbjes farë mall të lashtat rrit japin patate.

Play elitat reduktohet në skemë parashikon për vitin e parë të marrjes tubers dhe bimët në kushte laboratorike (probirochnoy kulturë) në kushte laboratorike dhe bookmark tyre lukuni super superelity në këtë fushë, por për vitin e dytë - lukuni superelity dhe të tretë - lukuni elitare. Për të prodhuar 100 ton të elitës për këtë skemë duhet të prodhojë rreth 5200 mikroklubney ose bimëve në kushte laboratorike.

çerdhe e super-superelity mbjellë mikroklubni ose bimëve në kushte laboratorike, të marrë në laborator në kushtet e verës dhe në vjeshtë të vitit të kaluar dhe në pranverë të këtij viti. Shqetėsuar janë prerë në vjeshtën e ridges në një thellësi prej 6-8 cm Me rritje fidanishte varieteteve të ndryshme në distancë ndërmjet tyre për të lënë të paktën 1,4 m. Në rritje sezonit ulje superelity prochyschaye 2-3 herë kur bimėve kulmin e 15-20 cm Në çdo akt prochystky përbëjnë. Kontrollo për të fshehur zarazhenist viral sëmundjeve janë në fazat burbuqe dhe i lulëzuar. Për këtë për të marrë 400 edukatore bimėve nga 1 ha të çdo varietet.

Përftuar tubers mbjellë në kopsht superelity, dendësia 60-65 mijë bimë per 1 hektar. Prochystky kontrollit fitosanitar serological analizë të heshtur formën e infeksionit viral dhe dokumentacionin e të gjitha llojeve të punës si në kopsht, kur luajnë në elitën e pesë-vjeçare skemë.

У кожному господарстві, крім південних областей, вирощують насінний картоплю на всю площу посадки. Fondacioni farë është shumë farë, e cila në çdo sektor nuk janë më pak se 30% të totalit të fushën e patate. Të rritet jo më shumë se katër varieteteve të ndryshme të regjistruar datat ripening. Sidomos një ndarje, të nivelit të brigadës, të cilat vende përgjegjësi për cilësinë e materialeve mbjellje.

Vëllimi i prodhimit dhe pasardhësit e tubers bookmark për magazinimin e vendosur norma e 4-4,5 ton per 1 ha zonë, e planifikuar për mbjellje patate. Nuk lejohet të kthehen në ish patate vend më parë se në 3-4 vjet. Kur në rritje të njëjtën patate e varieteteve ndryshme dhe mes reproductions la të lirë korsi gjerësi 1,4 metra në çdo 100 hektarë të lashtat në fermat e të gjitha zonave, me përjashtim të mërzitshme, ku çdo vit për të sjellë farë të gjithë zonën e patate, me materiale të importuara reproduktsiynoho origjinale ( parë dhe të dytë pictures) porotë fidanishteve dhe pasardhësit e shumëzimit komplote pas madhėsive: fidanishte reproduksion - 10 hektarë (mbjellë tubers parë dhe të dytë kopje) pasardhësit e zonës - 25 hektarë (mbjellë tubers dytë dhe të tretë reproductions); mall lashtave - 65 hektarë (mbjellë tubers kopje e tretë dhe të katërt). Kjo bën të mundur për të rritur patate të jepnin nga 20-30%.

Rëndësia në përmirësimin e cilësisë së tubers lashtave nga pacientët prochystky bimëve dhe llojeve të tjera të impurities. Prochyschennya - si ngjarje, që e mbështet një shumëllojshmëri të regjistruar në një të pastër dhe të shëndetshme.

Për të prochistok në çdo sektor të veçantë farë niveli, anëtarët e menaxhimit të mësojnë se si të punojnë. Organizon prochystky specialiste e sektorit, i cili është i vetëm përgjegjës për cilësinë dhe afatet kohore. Në mbjellje farë rritje gjatë periudhës janë të paktën dy prochistok.

E para prochystky mbajë bimë kur arrijnë 15-20 cm e lartë. Aktualisht të mira që tregojnë shenja të sëmundjeve të tilla si viral morschinistaya dhe poloschataya mozaik, le të bërë kaçurrela. Përveç kësaj, e para Prochystka lidhur me fillimin e verës në masë aphides - transportuesit kryesore e viruseve. Kur para mbjelljen e lirë shrubs prekur nga viruset, ju mund të parandaluar një intensive viral transferimin e sëmundjeve të pacientëve nga bimëshëndetshme. Pra Prochystka parë të realizuar në një kohë të shkurtër, 3-4 ditë pune, të cilat në masë të madhe rrit efektivitetin e saj. Prekur bushes gërmoj dhe bimëve, së bashku me klubin mitrës bërë nga terreni dhe shkatërruar (ose zakopuyut djeg).

Dytë Prochystka kryer në fillim të lulëzuar patate. Aktualisht, shumë i dallueshëm varietal admixture bimëve dhe i sëmurë. Kjo është pak e vështirë të parë, për shkak të rinj dhe tubers bimët, e cila duhet të jetë gjithashtu nakopano dhe hiqet nga terreni, me vegjetativ në masë të madhe. Kjo prochystky janë edhe në kohë të shkurtër për shkak se ajo shkakton vonesa të ri-infektojnë të shëndetshme bimėve viral sëmundjeve. Për më tepër, pas lulëzim është shumë e vështirë për të hequr impurities varieteteve të tjera.

Në çerdhe shpesh kryejnë prochystky tretë. Ai është i organizuar vetëm pak para e korrjes, ose domosdoshmërisht nga fillimi i masive ajrore të vdekshmërisë së bimëve. Kjo sidomos i zellshëm prochyschaye mbjelljen e shrubs me shenjat e venitje, e cila tregon se sulmi ring kalb bimë. Prandaj, cilësore dhe në kohë është prochystky trick kryesore për të luftuar këtë sëmundje.

Numri i contaminants dhe varieteteve të bimëve të tjera të prekura nga viral, bakteriale fungal ose sëmundjeve të ekonomisë duke krijuar metoda të mostrave për testim. Numri i impurities dhe të kontribuojë në shrubs pacientëve varet nga standardi prodhimit. Pas çdo prochystky është një akt që tregon një zonë të mbjellje, numër fushash, shumëllojshmëri emri, numri i impurities dhe të sëmurët shrubs. Mbjellje farën në fusha pas prochistok duhet të përmbushë kërkesat e "Rregulloret mbi farë patate, të miratuar nga Ministria.

Në bazë të kërkimit shkencor, të teknologjisë dhe kërkimit shkencor dhe zhvillimin e projektimit veri-perëndim Instituti i Bujqësisë e Federatës Ruse dhe hulumtimi stacionin Pushkinskaya Shën Petersburg State Agricultural University në zbatimin e Bioteknologji fermë në fusha të ndërtuar dhe operuar primar farë patate (PPSK). Në të tilla pikat e prodhimit master bezvirusnoho patate.

Më të shpejtë të luajë elita patate duke përdorur farën e primar përfshin: zgjedhjen e burimit material, termoterapiyu, vychlenenie apikal meristem; zbarkoi në kushte laboratorike (gatim mjedis ushqyes krijimin dhe mirëmbajtjen regjimet rritje) vegjetacionin e bimëve në kushte laboratorike, fabrika shumim in vitro (zhyvtsyuvannya, mbjellje, themelimit, vegjetacion); zhyvtsyuvannya, zbarkoi në listat e gjallë, në rritje cuttings coils, edukate ata (zhyvtsyuvannya, mbjellje, krijimi, vegjetacion); cuttings zbarkoi në tokë, në rritje nga bimët cuttings (mirëmbajtjen e plantings, fitosanitar prochystky, pastrimin), magazinimin bubbles parë brezi perebyrannya, rritje në dritën e zbriti, e kujdesit plantings, fitosanitar prochystky, pastrimin, ruajtjen tubers brezit të dytë perebyrannya, rritje në dritën e zbriti, e kujdesit plantings, fitosanitar prochystky pastrimi.

Gjatë gjithë periudhës - nga marrja e probirochnyh bimore cuttings për ulje në terren - në paragrafin kultyvatsiynyh lokalet mbështetur këto mundësi: fotoperiod natën 8-10 orë, 14-16 orë ditore, temperatura e ajrit nën 16-18 dhe 20-24 ° C, e ndriçim 0-300 luks dhe (4,5-5,5) hYu3 luks, lagështia relative rreth 70-80% të kohës. Përveç kësaj, në mbështetje sterilitet shumica e punëve.

Recommended lexuar

 
«E origjinës dhe të shpërndarjes Reproduksion elita skemë »