Akomodimi ne faqe

Në përzgjedhjen e fushave për patate, sidomos në fillim të sezonit varieteteve të përfshijë terrenit. Në vende të ulët, ku shpesh në mëngjes orë zastaivaetsya ajrore acar dëmtuar më shpesh se shkallët më të larta. Për atë më të përshtatshme e ndriçimit Certifikata jugore dhe jug-perëndimore shpatet e mbrojtur nga veriu në lindje dhe veri pyjeve, kuschamy ose ndërtesa me mirë e zbutur dritën tokës, e cila së shpejti lirohet nga teprica e ujit dhe shpejt lart. Ground ujit nuk duhet të rri shtrirë në thellësitë më lartë 60 cm nga sipërfaqe. Rreshtat e bushes ulje ndërsa në drejtim nga veriu në jug, ose nga veriperëndimore të juglindore.

Patate janë rritur në terreneve të ndryshme, por jo shumë preferojnë të acidic (pH 5,6 - 5,8), Ryhlov, në dritën e ndërtim e zbutur terren që ai siguron rritur nevojën e oksigjenit të ajrit dhe lagështi. Tokës duhet të jetë të paktën 2-2,5% humus. Shumë pak të përshtatshme për të tokave të rënda balta, dhe i ulët zatoplyaemye site. Megjithatë, të rënda argjilore terreneve nënshtroi okulturivaniyu kur bën plehrave organik dhe të përshtaten shllak, zolu dhe rërë.

Mirë precursors për patate në kopsht janë të gjitha llojet e lakër, kastravec, flokëkuq, beets dhe dhomë ngrënjeje gjatësor. Bimëve të perimeve qarkulloj si vijon: patate - Tabelat korneplodnye - lakër - kungull dhe jeshile, patate - lakër - gjelbër - kungull - onions dhe hudhër. Në zonat relativisht e madhe e patate detyrë e drithëra të korrat (gruri, thekri mbi palë të pastër), bishtajor (bizele, fasule), i përjetshëm grasses (tërfil, Lupinus). Ozdoravlivayusche efekt në rritjen dhe zhvillimin e ardhshëm të bimėve patate onions, cheremshoy. Me rritjen e hershme e varieteteve patate u larguan pas korrje zonën e pushtuar ujku, përdhunime, mustardë, mjegull e tërshërë përzierje, të cilat i përdorin shumë e gjelbër në vjeshtë si pleh syderalni.

A nuk e lejon kultivimin e bimëve patate pas i përkasin të njëjtit botanik familjes, e cila urazhuyutsya të njëjtën sëmundje të dëmtuara dhe të njëjtën dëmtuesve. Nuk është e mbjellë pas domate, peppers, patëllxhan, dhe në afërsi të tyre. "Patate nuk janë rritur në spacio të frutave pemë. Ju bimët më të mirë të drejtuar tenevynoslivye: lëpjetë, asparagus revenyu, dragua, etj

Patates kulture rotacionit, në vartësi të strukturës së miratuar mbjellë zona klimatike dhe të tokës dhe duhet të ketë kushte të ndryshme të skemave chereduvannya bimë. Kohëzgjatja e rotacionit me gjithëvjetor barit është 4-6 vjet, dhe me mbjellëse të përjetshëm grasses - 5-9 vjet. Në pajtim me patate kulture rotacionit prapa së vjetër të zhvillohet në 3-4 vjet. Në kopsht parcela të vogla duke përdorur dvupolnyy kulture rotacionit. Ky seksion është i ndarë në dy pjesë: një mori patate të perimeve ndonjë vend tjetër, përveç domate. I vitit të ardhshëm të gjitha vendet ndryshim.

Me komplote Madhësia e kufizuar (1 - 15 sotok) nuk janë në gjendje të vepronin në përputhje me izolimin e dëshiruar hapësinor midis llojeve të bimëve dhe menaxhimin e tyre detyrë kohë. Patate rritur në të njëjtin vend 2-3 vite me rradhë, dhe madje edhe të përhershëm. Kjo është veçanërisht e detyron me kujdes ndjekin kërkesat e caktuara për të garantuar ruajtjen e tokës pjellorisë, fitosanitare normale shtetit dhe marrjen e tokave të korra të mira.

Kompleksi teknologjike dhe metodave të përfshijë elementet: e vazhdueshëm të pasurimit të tokës substancave organike; vjetor mbushjes bërë bateritë duke bërë doza të mjaftueshme të plehrave minerale; kalcifikim gypsuming dhe me kripëra të acidit terreneve; periodike përditësime tokash të shëndetshme dhe pasardhësit e klubit, në rritje nematodoustoychivyh varieteteve, një monoculture e jo më shumë se tre vjet. Toka të shëndetshme tubers ku mbjellë, të vendosura në izolim relativ të infektuar nga patate dhe domate.

Patates mbjelljen e përsëritura transferet, duke siguruar të kënaqshme sjell. I cilësisë së mirë të saj të përhershëm prodhimit zvogëlon me vitin e tretë. Arritja e rezultateve pozitive nënshtrohet e mësipërme komplekse. New lashtave lejohen me rrezikun e përhapjes së dëmtuesve dhe sëmundjeve.

Monoculture çon në keqësimin e kushteve fitosanitare në vend. Në të tokës në një numër të madh të veçanta akumulimit të sëmundjeve dhe dëmtuesit: patate beetle, fitoftorozu, patate nematode. Patates nematode mund të konvertohet zonë është në rritje të papërshtatshme për patate. E kërkuar mbrojtje efektive kundër tyre.

Recommended lexuar

 
«Lëvrim dhe aplikimin e plehrave organik Varieteteve »