Farë

Bazat e prodhimit në pasardhësit e fermave është përdorimi i mbjelljen materiale nga vysokoproduktivnoho importuar elitare me konvikt ose tubers lartë reproductions për sortosmeny (e shton kulture nga 10-30% dhe më shumë) dhe sortoobnovleniya (kulture rrit në 50%). Megjithatë importuar mbjelljen materiale me cilësi të lartë në ekonomi - është vetëm gjysma e betejës. Farë patate, për dallim nga lloje të tjera bimore, të shoqëruara me metodën tubers vegjetativ shumim. Ushqyesve të pasur, me përmbajtjen e lartë të ujit tubers ndjeshëm urazhuyutsya fungal, bakteriale dhe sëmundjet viral. Kjo kërkon një sërë masash për të ruajtur cilësinë e varieteteve të regjistruar në riprodhimin e tyre.

Original materiale në patate janë pasardhës të elitës. Rritje kjo e përfshirë institucionet kërkimore dhe arsimore dhe hulumtuese mjediset e universiteteve dhe akademive bujqësore, si dhe grupi i parë i fermave private dhe fushat e komerciale farë patate. Cilësia e elitës materiale në vit për të përcaktuar hruntokontrole në institucionet kërkimore për mostrat e dërguar superelity. Monitorimi i aktiviteteve të pajtueshmërisë në pasardhësit e prodhimit e të elitës, sigurimin dhe zbatimin e ushtruar dhe Ministrisë Bujqësisë e Sortsemovosch. Elita edukate fermave është kryer specializuar në fusha të brendshëm dhe administrative.

Testuar lashtat në pasardhës patate fermave janë specialistë të fushave të mbyllura Sortsemovosch sistem, dhe në familjet me rrethet - agronom bujqësore dhe shoqatat e fermerëve, të cilët kanë të drejtë të bëjnë një gjë të tillë. Rritje farë patate me vlerësime është nën udhëheqjen e metodologjike kërkimore.

Recommended lexuar

 
«Sortosmena, sortoobnovlenie Riciklimit »