Mbjellje dhe mbjellje

Kjo është fizalis vetëmbjelles, pasardhës të mbjella në vjeshtë dhe në pranverë dhe në terren rassadnym mënyrë. Në maj, me fillimin e ngrohta ditë si prohriyetsya tokës, pasardhësit e frutave, në osypayutsya rënies në tokë, ka shkallët fizalis meksikan. Bimët rriten nga vetëmbjelles prizemistymi, të fortë. Prorezhivayut e tyre dhe tokën e butë. Në një vend fizalis të rritet jo më shumë se dy vjet, pastaj zgjidhni më të fuqishme vetëmbjelles bimëve dhe të dorëzojë në ndonjë vend tjetër. Kur podzimnem vetëmbjelles ose zona të mbjella mbulon një shtresë e mulch 2-3 cm, duke përdorur apo torfë perehnoy.

Në të mirë pasardhësit e tokave të mbjella e zbutur direkt në pranverë të tokës në të njëjtën kohë me ulje të hershme patate. Metoda e mbjella shyrokoryadnyh skemë vendosjen bimë 45-60x30-35 cm për lulushtrydhe dhe 60-70x40-50 cm - meksikan fizalis. Norma e të mbjella me farë e normale 85% ngjashmëri e 1-1,5 g në 10 m2. Na i mbajnë ngjashmëri e 3 vite. Thellesia e mbjella - 2-3 cm në një temperaturë 20 ... 22 ° C staircases të shfaqet në 7-8 ditë pasi mbjellëse. Vyseyannye direkt në terren fara japin bimët më të larta kulture më pak të ndjeshëm ndaj sëmundjes, por dostyhayut më vonë.

Në zonat me bimësi të shkurtër lulushtrydhe kivi fruta, si dhe disa herë më shumë teplotrebovatelnyy meksikan rozmnozhuyut hleykoyu dhe bezhorshechnoy farë që janë rritur në greenhouses ose greenhouses pranverë dhe në shtëpi - në kutitë në prag dritareje. Farë rritje fizalis pak e ndryshme nga e domates. Para se të mbjella protravlivayut fara në 1% m zgjidhje e kalium permanganat. Norma e të mbjella e parë reproduksion fara - 0,3-0,5 h/10m2. Area pushtetit për farë - 48 m2 për vendosje skemë - 8x6 cm në temperaturat e larta dhe lagështia lakër shpejt vytyahuyetsya shpesh polehaet urazhuyetsya zi dhe këmbët. Optimale për temperaturën e tokës farë rritje dhe krijimin e dërgoj - 25 ° C. Temperatura të favorshme për rritjen e farë në diell moti, 22 ... 25 ° C, në të zezë - 18 ... 20 ° C natën - jo më pak se 8 ... 10 ° C. Në temperaturën optimale (18 ... 20 ° C) dhe zhvillimin e mirë ventilim të fortë, i shkurtër dhe të shëndetshme lakër. Është e rëndësishme për ruajtjen e tokës lagështi optimale gjatë farambjella në një shkallë të parë ditë pas transplatimin parë nëse shtresa e lartë e tokës e thatë shpejt.

Kujdes farë është e thyer, propoltsi farë e keqe e mirë (por rrallë) ujitjes. Hidh në mëngjes dhe mjaft të bollshme (standardin e rrjedhjes së ujit 10-14l/m2), veçanërisht në diell moti. Nëse bimëz rritje tepër ngadalë ose vytyahuyetsya ajo pidhodovuye zgjidhje korov'yaku, bird feçe (1 pjesë në 10 pjesë ujë) ose në një përzierje të plehrave minerale.

Kur rritet në një farë dhomë (për 40-50 ditë para transplanting i tij në terren) të mbjella fara në kuti me tokën, i cili përbëhet nga 2 pjesë të tokës, kopsht, 1 pjesë humus dhe 1 - torfë. Bimëz kopsht pidhodovuye mineral përzjerje.

Meksikan fizalis bimëz mbjellë në terren të hapur në të njëjtën kohë si domate off herët (në fillim të majit), dimër dhe qershia lulushtrydhe - ndërsa ulje srednepozdneho domates (mes maj), pasi e ngricat. Metoda e konviktit dhe vendosje skemën e bimëve të njëjta si në të mbjella faratokë. I përmbajtur, i shkurtër, të moshës 30-40 ditë, me një fron të trasha lakër ulje më të vlefshme për shkak se ndryshimi sjell edhe më të mirë dhe pryzhyvayetsya. Thellesia e transplanting - 10/12 cm (për të letrës së parë të vërtetë) me të ujitjes në vrimë në një normë të 1-1,5 litra ujë. Dendësi e bimëve e në ulje - 35-50 per 10m2. Kohë më e mirë për mbjellje - pm. Mbjellë bimët vuajnë më pak issushayuscheho nga era dhe rrezet e diellit, e natën të fortë dhe të aftë të qetësohem pa vrull dhe djegiet.

Recommended lexuar

 
«Kujdesit për bimë Lëvrim dhe futjen e plehrave »