Ruajtje

Rezultatet e magazinimit onions të ndikojnë shumë faktorë, duke përfshirë lezhkosposobnost natyrore. Lartë natyrore dhe gjenetik lezhkostyu janë të mprehta dhe napivhostryh varieteteve me një periudhe të gjatë të qetë, me një të dendura, edhe ngjitur mbuluar peshore të ndryshme dhe një përmbajtje të lartë të thatë çështje, sugars, vajra esenciale. Përveç kësaj, onions, rritur nga sevka më të mirë se mbahen onions rritur nga pasardhësit e chornushka. Prandaj, për të përdorur këto bulbs në ushqim ose në të freskëta për canning në vjeshtën e parë. Përkuluni, i cili vuri në ruajtjen, duhet të përmbushë të ftuarve. Në afat-gjatë të veçantë rëndësinë e ruajtjes së është optimale periudha e mbledhjes dhe para-prodhim të magazinimit, e cila është tharje, sorting, prerjes, paketimit. E kërkuar të pajtueshmërisë me optimale kohën e korrje. Lag pastrimi qepë të çon në formimin e mesme root sistem që shkakton rritjen e numrit të prekur bulbs sëmundjes dhe zvogëlon ndjeshëm lezhkost saj.

Është e rëndësishme para qepë hedhjen fondacion për depozitimin e thatë në një temperaturë prej 25 ... 35 ° C dhe pastaj 10/12 h të ngrohtë në temperatura 42 ... 45 ° C dhe lagështi për të provuar për të mbuluar peshojnë 14-16%. Prosushennye dhe obezzarazhennye kështu onions kanë një aftësi të lartë për të lezhkosti dhe jepni minimale në magazinimin e mbeturinave.

Thelbësore vyzrevaemost qepë. Në kohë të gjatë magazinimit porotë qepë vyzrevshiy mirë, u mbyll me një hollë qafës, me mbizotërues standarde për Class "këmishë" të prekur nuk është sëmundje. Onions, fluturojnë larvae dëmtuar qepe, nematodes tronditur dhe peronosporozom, kalb Donets dhe qafën, afat-gjatë magazinimit nuk është e përshtatshme.

Para se bazë për hedhjen e magazinimit onions perebyrayut, vybrakovyvaya bulbs me qafave të trasha, i mykur, me dëmtim mekanik dhe sëmundjeve të prekur. Ata duhet të jenë të mbuluar me të thatë, të dendura ngjitur peshore. Kur u nis shkurtimin e lë qafën gjatėsia 3 - 6 cm nga bulbs zbuluar dhëmbët të afat-gjatë magazinimit nuk është e përshtatshme. Kur të ruajtura në qepë gërshet apo kurorë, nuk e lë trap.

Në shtëpinë e magazinimit onions • përdorin çdo thatë dhe ngrohje neopalyuvanyh fusha. Ju nuk mund të mbani atë në të njëjtën dhomë me perime të tjera që kërkojnë një lagështia e lartë. Salla (bodrum, plevicë nxehtë, ngrohtë attic, etj) dizajnuar për magazinimin prind qepë, belyat calcimine hlorokisi me shtimin e bakrit (2.5 kg gelqere dhe 100 g zier hlorokisi bakrit 10 l).

Recommended lexuar

 
«Tipare të teknologjisë së onions me sevka Ushqim Storage onions »