Ushqim Storage onions

Onions mund të kryejë ndikim negativ i temperaturat për një kohë të gjatë. Bazuar në këto karakteristika biologjike të bimëve ushqimore për qëllime mall bulbs mënyrë të mbetet kryesisht e ftohtë. Megjithatë, ajo mbetet pozitive në temperatura të moderuara.

Qepë dyqan ushqimore konvencionale në frigoriferët dhe magazinimit. Shitore onions në frigorifer, në pranverë dhe verë për konsum, duke e vendosur atë në реечных kutitë dhe trays duke përdorur një hapësirë më të madhe load. Qepë për vjeshtë-dimër konsumi u normale magazinimit, ku në zgjerimin e ventilimit frostless periudhe temperatura minimale mbështetje, dhe negative në dimër.

Para se hedhjen e themelit për magazinimin e produkteve të vendosur në dhoma të ftohta me temperatura midis 0 ° C për 3-4 javë. Gjatë kësaj periudhe, e formuar në rrënjët e të dendura, lëkurë të thatë, ndryshimet holodoustoychivost: udelnayahelektroprovodimost zvogëlon dhe rrit aftësinë vlahouderzhivayuschaya tissues. Në fund të një temperaturë gradualisht në 0,5 ° C në ditë redukton të -2 ...- 4 ° C. pa ngrirjes më efikase mënyra e magazinimit temperatura mprehtë varieteteve -1 ...- 3 ° C. Për napivhostryh dhe e ëmbël varietetet e rekomanduara të afërt me temperaturën 0 ° C dhe lagështi relative të ulët (në 65-70%).

Në konvencionale storage onions ruajtur në kontejnerë në 180-200 kg ose polukonteynerah.

Recommended lexuar

 
«Storage Magazinimi i mitrës onions »