Dëmtuesve dhe sëmundjeve të onions, masa mbrojtëse

Një proces i rëndësishëm në rritje onions është për mbrojtjen e bimëve nga sëmundjet dhe dëmtuesit. Ky proces ovoschevodov për profesionistët dhe amateurs është më e vështirë dhe me përgjegjësi në të gjitha rritjen e teknologjisë. Për një, ata nuk janë gjithmonë në kohë shënuar dëmtimin dhe shkatërrimin e bimëve, dhe në radhë të dytë, që aktualisht kanë probleme me përdorimin e pesticideve.

Onions ushkodzhuyetsya gati 100 lloje të organizmave të dëmshëm, nga të cilat më të zakonshme është e keqe e duhanit udhëtim (qepe), fluturojnë qepe, rrjedhin nematode, rrënjë të çilimi, mizë gruri-skrytohobotnik dhe sëmundje - rrejshme syri vesë (peronosporoz) Donets kalb, kalb sheykovaya Gray , mozaik, markë onions. onions, fluturojnë larvae dëmtuar qepe, nematodes rrjedhin prekur peronosporozom, kalb Donets ose qafe, afat-gjatë magazinimit nuk është e përshtatshme. Kur dëmit dhe dëme në disa organizmave të dëmshëm të korra të reduktohet deri në 20-100%.

Për të parandaluar humbje nga dëmtuesit dhe sëmundjet, si masat e përgjithshme të të rekomandojë pajtim me kulture rotacionit, apo vjetore plodosmenu: ish qepë kthimin jo më parë se 3-4 vjet, të shkatërrojë të gjithë pastrimi radikal paraardhësi pas qepë, izolimi hapësinor pajtueshmëri mes qepë të lashtat vitin e parë dhe të dytë, dhe dezinfektim qepë fara sevka-mitër, depozitimin e ushqimit dhe mbjellje të pastër material më vete në paketimin dezinfitsirovanie depo e rregullt parandaluese spërkatje.

Nuk rekomandohet për të vendosur pranë qepë të korra të mëdha rezervuare, wetlands, kuptoni. Me qepë të lashtat sevka të vendoset në një distancë prej 600 m në vend të hapur dhe të paktën 100 m për të kaluar nga të lashtat nasinnykiv. Onions me sevka vazhdojë të rritet dhe të bëhem si një rezervatorom peronosporoza dhe sëmundjeve të tjera.

Me kujdes hiqni dhe shkatërrojë të gjithë mbetjet e perimeve të lashtat e onions gjithë brezat e me pas vjeshtës zyablevoy thellë lëvrim borëheqëse me predpluzhnikom ose perekopkoy tokës, e cila ndihmon çlirohem që jetojnë në tokë dhe sëmundjet e dëmtuesit pathogens, si dhe të bëjë të plehrave doza optimale për të shmangur përdorimin e tepruar të azotit. Ai varet nga pjellshmërisë e tokës, dhe nevojat e azotit në onions, fosfor dhe kalium. Fosforik-potasë plehrave përshpejtojë qelbëzim onions dhe fara, rritjen e rezistencës ndaj sëmundje (sheykovaya kalb, peronosporoz) dhe insekteve (fluturojnë qepe, rrjedhin nematode).

Për të përzgjedhur një ulje të shëndetshme qepë. Set in advance kur temperaturat nxehet 40 ... +45 ° С протягом 8-12 ч. При цьому цибуля -севок прогрівають перед висадженням, маткові цибулини - перед закладанням на зберігання . Deri bulbs dramatikisht redukton humbjen bulbs zhezhitje sheykovoy, duke zvogëluar në mënyrë të konsiderueshme e mbeturinave onions gjatë magazinimit. Ky pranim, përveç kësaj, lejon zbulimin e sëmundjeve dhe bulbs otbrakovat tyre. Njėkohėsisht deri degazoj shkaku i syve të rreme. Era.

Protravlivanie qepë fara e thatë janë mënyrë nga opudrivaniya bazudinom 60% m ke. (50 g / 1 kg). Pajtueshmëria me izolimi hapësinor të lashtave dhe kulture qepë ndryshme gjeneratave - 600-1000 m.

Të mbjella onions dhe zbarkoi në një më të mirë të mundshme për kohën provitryuvanyh fushë pa thickened, mundësisht larg nga burimet e ujit të hapura (të hapur orositeli, lumenj, liqene, etj). Make kur ulje ose pidhodivlya 5% e bazudina ( diazinon) - 50 h/10 m2 - për të luftuar qepe paqëndrueshëm. Vëzhguesit pastërtisë komplot, nuk lejojnë daljen e rroba zije, sëmundjet dhe dëmtuesit. Pas 3 javë e fillimin e lë spërkatje janë parandaluese e të gjithë brezat, dhe 1% Bordo përzierje ose 0,4% bakër dhe hlorokisyu duke shtuar prilipateley OP OP-7-10, ose triton 7 CA-90 Ahrana në përqendrimet 0.1 -- - 0,2%. Sistemit Sanitar Mallrat - 25% dhe pp. Z. ridomil dhe 80%, dhe pp. Z. alett përdorur në koncentrim respektivisht 0,2 dhe 0,4%. Megjithatë, është e këshillueshme për të kryer këto bimë të përpunimit të drogës, të përpunimit të tyre cherhuyuchy këpurdhëvrasës kontaktoni. Interval mes trajtimit kontaktoni këpurdhëvrasës moti është i lagësht 7-10 ditë për të thatë - 15-20 ditë. Kur përdorni fungicides ridomila sistematike dhe aletta duhet të mbani mend se efekti mbrojtës i aplikimit është i ruajtur në bazë të 15 dhe 21 ditë. Konsumi i lëngët 0,6 l/10 K2. Këpurdhëvrasës procesit të korra jo më vonë se 20 ditë përpara korrje.

Recommended lexuar

 
«E origjinës dhe të shpërndarjes Korrje dhe pas përpunimit të korra »