Kujdes të korra

Plant onions kërkesën në rritje të gjithë periudhën e mirëmbajtjes zonë (fushën) e rroba zije në një gjendje të pastër dhe të mirë ryhlosti tokës. Shpenzimet e kujdesit deri në 40% të totalit të kostove të prodhimit. Kjo detyrë mund todko subjekt të plotë të përdorin teknikat bujqësore, dhe trajtime kimike. Ky grup i teknikave dhe trajtimet oberezhe qepë nga fungal sëmundjeve.

Stairs onions duket në 18-20 ditë. Gjatë kësaj periudhe të tokës dregëz është formuar dhe një numër i madh rroba zije. Shkatërrojë tyre pikëllues. Së pari dovshodovoe blinduar transmitting nëpërmjet 7-10 ditë pas mbjella, kur ka nitevidnye prorostkov rroba zije (faza Bardhë Thread "), pas nxitim, duke formuar një kore të tokës. Harrow nëpër të mbjella grabujë ose lesoj dritën ZBP-0, 6 Një njësi e traktor T-74, me agregat shpejtuar që nuk i kalon 34 km / h. Në atë të vrarë në tokën dregëz 60-65% dhe 70% tëharr shliruar dhe e tokës. Nëse janë prorostkov krye onions tokës ose tashmë kanë "unazore" dhe lëkurë-ngushtë, nuk e pengojnë të lashtat. Në këtë rast, përdorimi squanderer CF-5, 4, me unazë, ose t'i japë një dorë e parë kotko ujitjes normë prej 50-10m2 të 100l.

Dytë i blinduar dhe i hedh lëng mbajë për shkatërrimin e rroba zije në fazën e vërtetë lë 1-2. Izrezhennye shkallë (më pak se 700 bimë në 10 m2) nuk është larg, për harrows shkatërruar deri në 25% të qepë bimë.

Në podzimnih posevah janë sa më shpejt të jetë i blinduar është i mundshëm për të dalë në terren për të mbuluar lagështi. Për përdorimin e pikëllues harrows dritën e të mesme, në varësi të ndërtim e tokës, shkallën e sprouting fara dhe dendësia e korrave. Izrezhennye lashtave nuk pengojnë. Në verë të lashtat dhe kopshte e onions bor grabujë metalike.

Kujdes përfshin të shumta dhe të lashtat ryhlennya mizhryad manual tëharr rroba zije në rreshtave. Ryhlennya siguruar pastërti të lashtat sornoy vegjetacionit, ruajtja e lagështi në tokë dhe aksesin e lirë e ajrit, si dhe përmirësimin ushqyese dhe termike regjimet. Upper shtresa e butë mbajtur vazhdimisht tokës shtetërore, duke shmangur shfaqjen e Arsimit dhe rroba zije dregëz tokës pas shiut apo lotim. Ecni në kohë të buta me kujdes dhe të mos dëmtojë bimë në rreshtave, nuk i plotësoni të tyre tokësor. Nga kjo, ata pryhnichuyetsya fort dhe madje edhe të vdesë.

Pas një pikëllues lashtat janë Volodymyrivka mizhryad traktor cutters KF-5, 4 deri 7 - 10 ditë ryhlennya në fazën e parë të dy ose tre vërtetë lë Tillers Kor-4, 2, KRN-4, 2 dolotoobraznymi punon në organet e agregat me traktor MTZ -- 82. Me daljen e rroba zije dhe tokës nënshkrimi proces përsëritet në 5-7 ditë kultivator USMK-5, 4B vetme këmbë brisk në një thellësi prej 3-4 cm në zonën mbrojtëse të 6-10 cm pas trajtimit kryer pas 8-10 ditë pas e mëparshme pas bie shi ose pinë ujë në një thellësi prej 6 - 8 cm në gjerësi e mbrojtjes së zonës 10/12 cm pololnymi, ogival ose ryhlitelnymi këmbët. Numri mizhryadnyy thyen terren varet nga zasmichenosti fushë. Totali i sezonit onions janë në rritje 4 .-6. thyer dhe dy ose tre tëharr anë të rëndë në radhët.

Praktika tregon se e rritjes dhe zhvillimit intensiv të onions vend përpunimi i të pagatuar tokës pranë uzinës rreshtave në një thellësi prej 6 cm, dhe në qendër - 18 cm Me këtë vjen një më i lartë i japin bulbs - 23% më e lartë se në kontrollin (kultivim mizhryad në të gjithë gjerësinë në një thellësi prej 6 cm), dhe shpenzimet e punës për njësi të prodhimit dhe shpenzime janë reduktuar me 5%.

Në periudhë fillestare prej bimėve rritjes bulbs shpesh vijnë në sipërfaqe, ata zbuluan rrënjët. Pluhur i tillë bimët e tokës. Gjatë të njëjtës bulbs formimin e tokës, në ndryshim, nga othrebayut tyre. Make it manually ose ujitjes jet. Bulbs duhet të formohet në sipërfaqe të tokës. Dështimi për ta bërë këtë, në vend të bulbs mund të merret vetëm thickened gabuar bisht.

Mëtejshme për kujdesin e të lashtat sistematikisht shkeljen e rreshtave në terren, duke formuar nga densiteti i hedh lëng bimëve, tëharrje dhe shkatërrimin e rroba zije HERBICIDE në përdorimin e ujitjes dhe mbrojtjen nga sëmundjet dhe dëmtuesit.

Onions lagështi për të kërkuar, në mënyrë të korrat e tij, kryesisht nga fara, duhet të vihet në ujitur tokat. Nëse nuk është vozmozhnym'osuschestvit lotim atë që është në arsye, në këtë rast onions rritet më mirë me sevka.

Në stepë e pyjeve dhe e zonave stepë-Ukrainë, në jug të Rusisë vaditës është e nevojshme që kujdesen të lashtat e onions. Në këto zona ai sistematikisht pour mbi 90-100 ditë. Kryesore në masë të onions Rrënjët e vendosura në pahotnoy shtresa, e kështu kushte optimale për rritjen dhe zhvillimin e bimëve dhe të marrë kulturë e lartë bulbs doni për të krijuar në tokë shtresa 20-40 cm

Special për të kërkuar onions lagështi ndodh shkallët dhe në formimin e lë 4-5 e vërtetë, kur me procesin e formimit të sistemit rrënjë dhe assimilyatsionnyh organeve. Mungesa e lagështi në tokë në këtë kohë të çon në rritjen e ndërprerjes së parakohshme dhe e lë ripening zvogëluar madhësinë e bulbs.

Numri i bimësisë ujitjes tokës varet nga-zone klimatike në rritje dhe në rritje si ne shkojmë onions në jug. Onions rritur nga sevka, pour në 1-2 herë më pak se rritur nga pasardhësit.

Ujitjes onions Operative për të përmbushur nevojat e bimëve në ujë dhe të marrë parasysh thellësinë e penetrimit të sistemit rrënjë në faza të ndryshme të rritjes. Në mes të rritet periudhën e qepë rrënjët thellimit të 30-40 cm, por në fund - deri në 50-55 cm, pra për të mbajtur lagështi optimale në pyll tokës në fillim të periudhës nga shkallët në formimin e rrënjëve në fillim të viteve srednevlazhnye janë 3-4 ujitjes normë 250-300 l/10 m2 çdo 7-10 ditë, dhe gjatë formimit dhe qelbëzim bulbs - 1-2 ujitjes normë 350-450 l/10 m2 10 - 12 ditë, duke siguruar promachivanie në thellësi të tokës rrënjët e sistemit. periudhën e parë në shtresën aktive të tokës janë 0-40 cm, dhe e dyta - 0-60 cm

Në jug të Ukrainës, lagështi optimale kushtet e krijuara nga ujitjes, i cili nuk e mbështet lagështia më poshtë 85% të NT, nëse aktive të tokës shtresa të marrë përsipër në rritje periudhë 0-40 cm parë periudhë kritike në zhvillimin e qepë në këtë rajon është periudha e daljen e shkallët në formimin e parë kjo letër dhe mochkovatoy root sistemit, i cili zgjat për 15-20 ditë. Gjatë kësaj periudhe, janë 1-2 vegjetacionit ujitjes Norma prej 250 l/10 m2. Periudhë kritike e dytë ndodh kur 4-5 e vërtetë dhe e lë të ardhshme - gjatë bulbs rritje intensive. Numri i ujitjes në këto periudha ndryshon nga 8do 10s ujitjes standardin e 300-450l në 10m2. Mezhpolivnoy kësaj periudhe është 6-7 ditë. Për të hapur rrënja qafën e qepë ripening ujitjes gjatë nën ujë sample presion të madh.

Në kopshte cottages dhe në fillim të periudhës rritje qepë pour socket 100 l/10m2 normë, pastaj dozhdevaniem ose furrows normë 250-450 l/10 m2. Lotim mbrëmje ushtrojnë se uji nuk avullon në diell.

Në qoftë se janë edhe onions rritur dhe bien nën atë e kanë bërë të mëdha minerale dhe plehrave organik, nuk aplikojnë grim. Ato mund të vonojnë ripening e bulbs. Në rritjen e ulët fillestar të bimëve (me formimin e dy lë vërtetë) dhe në mungesë të themelore pleh i hedh lëng pas marrjes qepë pidhodovuye amoniumi nitrat në një normë prej 100 - 150 h/10 m2, sipërfaqe të cilat e bëjnë me dorë ose cultivators rasteniepitatelyami-KRO-4, 2 dhe menjëherë të zbatojë lotim një normë - 100l/10m2. Për grim të dytë në fillim të formimit të bulbs janë përbaltur zhizhu (1:8), Korov'yak (1:10), ose fekale zog (1:15), dashurinë e ujit. Me vetëm pleh në 10 litra ujë të shkrihet 250-300 g superfosfat dhe 150 g e amoniumi dhe kalium nitrat sulfat. Grim të rralla janë duke përdorur makina RJ-1, apo 7A socket. Zgjidhje Flow - Julia 2-2,5 m2 të mbjella.

Tretë i grim sjelljes si një përjashtim në disa vitet e dobët kur qepë zhvillimin e bimëve nëpërmjet 15-20 ditë pas dytë. Qëllimi i tij - për të përshpejtuar ripening e bulbs. Prandaj, pleh azotit (amoniumi nitrat, bird fekale, me baltë zhizha) pėrjashton dozë marrjes fosfor dhe kalium-rritje. Grim janë në formë të lëngshme apo të thatë: lëngshme - një shkallë prej 10 litra ujë 75 g të superfosfat kalium dhe 40 g kripë, thatë - në 100-150 g superfosfat dhe kalium kripë për çdo metër linear. Plehrave të kontribuojnë në mesin mizhryad në grooves në një thellësi prej 6-8 cm dhe purline tokës. E lë (green) me ndreqë podkormlennyh bimore dhe nuk hani.

Me mungesa në bakër bimėve lë pidhodovuye zgjidhje e sulfat bakri (0,1-0,2 g shkrihet në 0,5 litra ujë dhe të përdorë për të 10m2) ose obpryskuyut 1% dhe Bordo përzjerje.

Care e qepë bimë rritur nga farë, e njëjta si në prodhimin e fara. Pas 10/15 ditë pas zbritjes, kur lakër pryzhyvetsya fillimin capë, sjelljen e duhan. Kjo rritje më të shpejtë ripening e bulbs dhe përmirësimin e tregtueshmëri.

Pas formimit të rrënjëve (në tranzicion të tyre qelbëzim) të gjithë të punojmë për ryhlennya, hollim me ujë dhe të ushqyerit ndaluar, në heshtje, rritjen e bimëve dhe rritjen më të mirë ripening. Nuk rekomandohet për përshpejtimin e ripening e bulbs prikatyvat Kotko lashtat ose bimëve pritaptyvat, duke shkaktuar sëmundje shtesë gjatë magazinimit të zgjatur, i zvogëlon dhe të japë të përkeqësuar cilësinë e onions.

Recommended lexuar

 
«Tharje Transplanting »