Ruajtje

Big humbjet hudhër dhe pasardhësit e ushqimit janë vërejtur për shkak bookmarks mix varieteteve dhe formave tė ndryshme lezhkosti bulbs. I tij ruhet më vete, në vartësi të ndryshme, në rritje dhe kushte përdorimi. Shumëllojshmëri arrow hudhër magazinuar në mënyrë të konsiderueshme më e keqe se sa lloj nestrelkuyuschehosya. Kur e sistematike mbjelljen e dimrit pjesa tjetër periudhë Zubkov reduktohet dukshëm, dhe të mbulojnë strukturën bulbs peshore dhe janë më pak të fortë. Kjo redukton lezhkost hudhër deri në janar-shkurt, 25-30% rrënjët germinating. Removed arrows hudhër për të mbajtur në vjeshtë (dimrit) mbjellje (nuk ua lë dhe rrënjët) për një goditje të mirë shtëpie temperaturën 10 ... 12 ° C.

Magazinimi hudhër zonat përfshijnë rritjen e saj. Për shembull, hudhër rritur ne jug, ka një strukturë bulbs thërrmueshëm kishte mbuluar peshore, malolezhek dhe i jep një humbje e madhe gjatë magazinimit. Hudhër pranverë nestrelkuyuschiysya më shumë lezhek dhe ka më pak storage humbje. Ngritur në pyje është më e mira se lezhkostyu hudhër jug. Për një kohë të gjatë vjeshtës dhe të dimrit storage përdorni vetëm nestrelkuyuschiesya ndryshme. Më mirë të ruhet hudhër vyzrevshiy normale, dhe për të hequr edhe prosushennyy.

Hudhër përfundimisht spoiled, germinating, podsyhaet, njollat e mbuluar. Ruajtja e keqe se sa më e fortë e jashtme e lëkurës që mbulon të thyer, të mbyllur në mënyrë hermetike të gjitha bulbs dhe lidhė me kërp stalks rreme. Deri në fillim të përdorni hudhër magazinim i hapur bulbs. Dhe në qoftë se ai filloi perebyrayut pre tij, të pastër dhe të peshojnë Njollat dhe për të ruajtur mënyrë tjetër.

Kur depozitimin hudhër gradualisht humbet prona e tij dhe me cilësi. Antybakteryalnoe veprimin e tij, nëse ai është mbajtur në frigorifer 4 muaj, zvogëluar në krahasim me rreth gjysmën, por pas një viti - 48 herë. Nëse ju e mbani hudhër në dhomë temperatura, mesatarja e 8 muaj, ai humb këto prona pothuajse krejtësisht. Ka shumë arsye për të besuar se shelfin ndryshojnë jetën bulbs dhe dietik pronave.

Është e rëndësishme për të respektuar të sakta mode për depozitimin e hudhër, sidomos duke pasur parasysh llojet. Nestrelkuyuschiesya varieteteve, sidomos Pranvera, mbahen edhe si në O. .. 3 ° C ose në dhomë (18 ... 20 ° C) temperaturës. Megjithatë, më të mirë dhe më të gjatë ato janë mbajtur në të ftohtë të mbështetjes. Bimët me bulbs Zubkov, i cili mbahet "ftohtë" metodën, të pjekur dhe për t'u dhënë në fillim të mirë vyzrevshie bulbs, por paksa më i vogël në krahasim me dhëmbë nga rrënjët, të cilat mbahen "të ngrohtë" mënyrë. Ngrohtë e magazinimit lejohet vetëm për në fillim të sezonit varieteteve në zonat me një periudhe të gjatë të jetë e kotë. Lagështia relative e ajrit mbështetje për ushqim hudhër në 75-80%, dhe për fara - 65-75%.

Temperatura është faktori kryesor që ndikojnë në ruajtjen e hudhër. Në temperaturat e ulëta ka një nivel minimal të frymëmarrje, zhdukje e lagështi dhe më të ulët porazhaemost sëmundjeve. Praktika tregon se më të mirë pasardhësit e hudhër dyqan në temperaturat e ndryshueshme: parë në 18 ... 20 ° C, dhe 1-2 muaj për të reduktuar saj ulje të O. .. 3 ° C. Kjo metodë e magazinimit të hudhër jep të korra të reja dhe bulbs odnozubok të mëdha sesa kur ajo mbahet e mënyrë tjetër, dhe kështu të rritet e korrjes hudhër.

Rruga për të ruajtur një shumë hudhër. Vendin e tij në raftet ose të paketuara në arka druri shtresa 12/15 cm, çanta neto, dyqan i gërshetuar në garlands apo asimetrik (nestrelkuyuschiesya forma) në pezullimin në plevicë cross bar çati. Prepackaged hudhër ruhet më mirë se në masë. Mbajtja bulbs në arka druri, kontenierë me ventilim. Mirën e humbjeve në parafinirovannoho hudhër. Ajo dore disa sekonda në shkrirë qiri, pastaj obsushivayut, të vendosura në najlon stockings dhe pidvishuvaly thatë. Paper, strukturën dhe qese plastike e hapur tayuke do të reduktojë kostot e prodhimit dhe për të përmirësuar cilësinë e tij. Një nga mënyrat e reja për të ruajtur hudhër është në një atmosferë të modifikuar gazit se kur është krijuar nënshkrimin e tij në mënyrë hermetike të mbyllura me qese plastike me një membranë hazoselektivnoy llogaritur 4,5-6 cm2 nga 1 kg e produkteve. Në brendësi të paketë paketë atmosferë me reduktohet në 6-8% oksigjen dhe për të rritur 3-5% dioksid karboni, i cili kontribuon për shtrirjen e ruajtjes dhe marrjen e cilësisë së lartë bulbs.

Në të apartamenteve të mbetet i mbuluar në hudhër dhe bishtalec ponderura nga dritarja apo në një vend të freskët. E pra, ai e mbajti në bodrumet dhe në attics. Nëse është e ngrohtë hudhër, lagështia duhet të jetë 50-60%. Disa ovoschevodov-dashamirët hudhër mbani në gotë bankat, bosh tij vakt. Shtroj hudhër në kohë dhe të mirë-prosushennyy mbledhur. Ajo mund të ruhen në dru zole karton në një kuti të rregullta. Në fund të kutisë nasypayut shtresë e hiri, pastaj një shtresë e onions dhe kështu në shërbim të kurorës. Zubko hudhër patate vendosur në mes të klubit, të mbushura në dyqan, dhe ato të mbahen të korra të reja. Kjo gjithashtu e shton depozitimin e patate. Disa ovoschevodov hudhër vënë në një qese plastike, zakopuyut terren në një thellësi prej 30-40 cm dhe mbeten deri në pranverë. Magazinimi lë ose mbuluar me tallash. Pranvera duket si hudhërfreskëta.

Air bulbs hudhër mbahet më mirë se sa të dhëmbëve dhe odnozubki si të nxehtit, të ftohtë dhe kushtet e magazinimit. Pesha humbje gjatë frigorifer deri në 19% dhe e ngrohjes - deri në 50%. Megjithatë, për të përmirësuar ngjashmëri bulbs duhet të ngrohtë storage temperatura e ajrit 18 + ... 20 ° C, dhe pastaj për 50-60 ditë para mbjelljen - në temperaturën O. .. 3 ° C. Bulbus mbajnë në qese neplotno lino.

Recommended lexuar

 
«Riciklimit Harvest »