Mërzitja

Hudhër takon i gjelbėr bimë zënë një zonë të vogël të energjisë për shkak të morpho-fiziologjik dhe natyra e saj. Optimale për ushqimin e zonë nën kultivimin e hudhër Zubkov vargjet 180-360 cm2. Me rritjen e pushtetit zonë rrit pesha bulbs, dhe numri i rrënjëve. Zbarkim zbarkim të renditura sipas materialit uniforme dhe vendosje të bimëve për njësi zonë ofron të njëkohshme ripening kulture.

Është e rëndësishme për të zgjedhur më të mirë të kohës ulje, në varësi të zonës së klimës, biology klasës dhe tiparet e riprodhimit vegjetativ. Timeline ulje të konsiderueshme të ndikojë në jepnin hudhër. Pjesa më e madhe e saj janë të varieteteve dimrit bimëve, të cilat janë të nevojshme për zhvillimin e ulët temperaturën në vjeshtë dhe dimër.

Dimër ulje transmitting tilla pagesa, hudhër ukorinyvsya të mirë, por nuk e lë prorosly. Në zonat me dimra te ftohte ajo mbjellë në vjeshtë, përafërsisht 4-5 javë para se të ngrirë të tokës. Në zonat e jugut, për të ndaluar nga periudha e qetë, hudhër 2 qëndrojnë për një muaj në temperaturën e ODO 10 ° C. Në kushtet e ngrohtë dimra se 2 javë para se të vendoset në frigorifer.

Në Ukrainë termi më të mirë të pyjeve hudhër ulje është e dekadës së tretë të shtatorit - dekadën e parë të tetorit. Në zonat perëndimore dhe jugore të mbjellë në dekadën e tij të tretë të tetorit, në rajonet veriore dhe lindore - në dekadën e dytë të shtatorit. Në bazë të këtyre kushteve të një ulje të mirë krijimin Zubkov, për të odnozubok ngrirjen e tokën që i mbron ata nga podmerzaniya dhe sëmundjeve në dimër, në fillim të pranverës së garancisë dhe miqësore stairs. Në fund të dimrit mbjelljen nuk gjithmonë japin rezultatet e dëshiruara. Në kohën më të mirë të ulje e tokës duhet të ulet në temperaturën-Y2 ° C.

Yarov forma hudhër mbjellë në vjeshtë në të njëjtën kohë si e dimrit ose në fillim të pranverës, në radhë të parë në terren ditëve të punës (të parë - dekadën e dytë të prillit) në temperaturat e ulta të tokës. Kjo i ndihmon siguruar bimët e lagështi, e cila është e rëndësishme të merrni miqësore dhe shkallët masive. Kur mbjelljen dimërore krahasuar me pranverën e korrjes hudhër rritet nga 30-50%. Yarov formë të pranverës kur mbjelljen jep rezultate inkurajuese nën kushte të favorshme dhe një afat të gjatë vegjetacionit.

Periudha më e mirë e të mbjella ajrore hudhër bulbs verës janë të lashtat në dekadën e parë të korrikut. Me vjetor të korra të merrni të bjerë zhvilluar mirë bimë me rrënjë sistem të fortë, i trashë rreme nuk rrjedhin me shenjat e Arsimit bulbs. Bimë e tillë pas vjeshtës zakalivaniya në vehetuyut kusht, të mira e dimrit dhe vitin e ardhshëm i japin produktit bulbs.

Mënyra më e zakonshme në ulje dhe strehim të skemave bimore janë: shyrokoryadnyh e spacio 45, 60 dhe 70 cm, dual-band skeme (20 + 50) cm, rrip trehryadnuyu korsi skeme (40 + 40 + 60) cm, dhe pesë rrip-shestiryadnye (në shtrat) me distanca midis banda e 15-20 cm 10-12 cm dhe në disa Zubko dhe odnozubki pesha e të paktën 3 g mbjellë në rreshtave në një distancë prej 4-5 cm, më të madhe (4-6 g) - 6-8 shih Ajrore onions shyrokoryadnyh mënyrë të mbjella me 45 cm dhe spacio band trehryadnuyu korsi uzkopolosnym skemë vendosjen bimë (40 + 40 + 60) cm strips gjerë të vendosjes 12/16 cm Kur këto skema, përveç kurriz, të gjitha të mundshme për të kujdesit motorizoj.

Konsumi i mbjelljen materiale (ulje normë) në dhëmbë dhe edukate odnozubkami, në vartësi të tyre në masë dhe në hapësirë të energjisë është nga 0.6 në 3 kg per 10 m2. Për shembull, në masë Zubkov 9-Jug mbjellëse Norma është 1,8 kg për 10m2. Mbjellëse norma e ajrit bulbs: për ndërmarrjet e vogla shkon nga 60 deri 240 g per 10 m2, të mëdha - 250-500 metra në mesatare në një numër të vendosen 70-80 metër lineare të ngjashme bulbs ajrore. Dendësi e bimëve e në ulje të mëdha dhe të mesme Zubkov dhe odnozubok është 300-450 nga 10m2, të vogla - copë 500-600 per 10 m2. Fabrika e dendësisë në të mbjella qepë ofrojnë ajrit në 700-900 per 10 m2.

Thellesia e pushtimit varet nga madhësia dhe Zubkov odnozubok dhe tokës type: mbjelljen e më të mëdha materiale dhe është më e lehtë në përbërjen mekanike e tokës, mbjelljen e më të thellë. Zakonisht purline hudhër në tokë në mbjelljen e dimrit në një thellësi prej 7-8 cm (duke llogaritur nga Donets), ndërsa në pranverë - në thellësi 5-6 cm ulje Kjo pengon vypiranie Zubkov odnozubok ose tokës, veçanërisht në jug të brishtë dimrit. Air bulbs mbjella thellë 4-5 cm

Kur shuma e vogël tokash hudhër prodhimit dhe mori manual, mbjelljen raskladyvaya materiale në grooves pasuese e tij me lart. Zubko dhe odnozubki mbjellë rrënjë fund vdavlivaya pak më e ulët se në pjesën e poshtme të cekët lug. Për të zvogëluar shpenzimet lidhur me ulje e dhëmbëve dhe odnozubkami madh për vëllimin e prodhimit, duke përdorur konvertohet kartofelesazhalki CH-4A, qepë seeders SLS-8, SLN-8A e përshtatjes për të mbjella hudhër dhe makineri të tjera. Air qepë të mbjella perime seeders SB-4, 2, etj

Pas një dimër fushë aeroplanësh mulchiruyut hollë shtresë (2-5 cm) apo torfë humus (kovë në 1,5-2 m2). Kjo nuk lejon formimin e tokës dregëz lagështi dhe ndihmon në ruajtjen e tokës. Në fillim të dhjetorit, kur e tokës podmerznet, ulje mbulon hudhër kashte, i kotë zhodovuvannya kafshët (12/15 kg për 10 m2 në jug dhe 20-30 kg në jug-lindore Ukrainë). Mbjellje mund të mbulojë gjithashtu rrjedh që mbeten pas kulture raspberries, lë dhe materialeve të tjera. Ne dimer, shpenzuar snehozaderzhanie. Sipas ngrohtë "çati" bimë perezimovyvayut mirë. Në pranverë, kur toka pidsohne, mbuluar hequr.

Recommended lexuar

 
«Kujdesit për bimë Përgatitja e materialeve mbjelljen »