Akomodimi ne faqe

Hudhër për të vënë strukturore, të pasura në ushqyesve, supischanyh ose lirshme shkrifët nezatoplyaemyh tokave në zonat e mbrojtura edhe nga veriore dhe veri-lindje erërat, e diela me dritë të mjaftueshme në këtë fushë perimesh ose kulture rotacionit. Ai nuk lëvizin si tepricë, aq djegur tokës. Me një sistem të dobët rrënjë, si çdo bimë bimë, hudhër ka nevojë për një tokë pjellore, kështu që është e vendosur në ujitur tokat pjellore, të lirë nga stanjacioni zbutet dhe ujërat e përmbytjes. Tokës duhet të jenë të lehta midis srednetyazheloy me gëlqere e mjaftueshme (neutral apo alkali reagim pH - 6,5-7,9), pleh i mirë, por pleh vtorohodichnaya pas hnoyem. Hudhër nuk toleronte patharë terreneve të rënda, si dhe futjen e drejtpërdrejta të freskëta pleh organik. Në luginën e dimrit në atë kohë ulje vyprevaet dhe të lartë ku zduvayetsya dëborë - ngrijë ngurta. Në fusha të ngushtë në sipërfaqe të qëndruar ujra nëntokësore ujra pa maturohet shpejt, "vyhoraet ose zasyhaye nedozrevshim. Supposably përdorimit, me më shumë të rënda dhe terreneve overwetting subjekte të larta të plehrave doza (20-30 buckets per 10 m2) dhe ulje mbi krevat.

Hudhër pas është vendosur edhe në mëngjes pastrimin e plehrave dhe bimë. Praktika tregon se është më mirë për të mbjellë atë në fusha të afërta me shumë nuk vysokorosli bimë. Parakusht - Vjetor ndryshim në ulje për faqet hudhër.

Një nga kushtet për marrjen e lartë kulture hudhër është zgjedhja më e mirë në detyrën e parardhësit të ushqyeshme bimėverotacion. Ajo i takon i gjelbėr bimë fazën e dytë, që është rritur pas të mirë plehrave organik paraardhësve. Pri rotacionitvendin e hudhër në një fushë me qepe bimë. Kthehu tek kjo ndodh jo më parë se 4-5 vjet. Paraardhësit të jenë më të perimeve dhe bimëve fushë.

Best në respektimin e biologjike precursors për një hudhër në perime kulture rotacionit bimë lirimin faqet e hershme, të cilat janë bërë në plehrave organik: fasule, palcë, lakër Bardhë dhe në fillim të ngjyrës, korneplodnye podzimneho trare prodhimit të mbjella, kastravec, në fillim të zelennye Annuals, kungull, sallatë , kungull, spinaq. Në fushën kulture rotacionit hudhër vënë pas dimrit dhe pranverës drithrat, bishtajor green foragjere, hay apo bimësi për ushqim kafshëve, oats, mel, grasses vjetor dhe shumëvjeçar për të ushqyer të gjelbërta, të pastër dhe syderalni vapors. Ju nuk mund të kandidojë atë pas patate, domate, si dhe nematodes dhe bimët urazhuyutsya fuzariozu mbi të freskëta navozu pas onions, shallots, pyorrhea. Hudhër qepë ose hudhërvendosen jo më parë se 6 vjet, që nga kohë të gjatë në tokë janë dëmtuesit dhe sëmundjet.

Rrënjët e hudhër në vivo gjithashtu prodhojnë Phytonzides se janë veçanërisht aktive në fillim të periudhës në rritje. Në këtë drejtim, sugjerime midis bimėve hudhër patate, lakër lloje të bimëve, strawberries, currants, për t'i mbrojtur ato nga disa sëmundjeve dhe dëmtuesve.

Rrethinat e hudhër, për shembull, të dobishme për strawberries. I tij në rritje në një kreshtë me hudhër dhe të merrni rezultate të mira. Pas pushtimit gusht strawberries në fillim të tetorit janë zbarkoi në pagatuar hudhër. Hudhër mbjellë dy mënyra kasetë nga një distancë në mes të dhëmbëve në disa rreshtave dhe 15 cm largojë atë në fund të korrikut. Është vërejtur se e përbashkët kultivimin e bimëve strawberries hudhër dhe eliminon dëmin ticks. Me një gjatësi prej hullizë 6 metra marrë 30 kg fruta dhe 8 kg hudhër.

Recommended lexuar

 
«Lëvrim dhe aplikimin e plehrave organik Varieteteve »