Lëvrim dhe aplikimin e plehrave organik

Menjëherë pas korrje e mëparshme bimë (në mes të gushtit) në vendin e caktuar për dimër hudhër, 1 - 1,5 muaj para pushtimittokës janë pilling një thellësi prej 6-7 cm luschilnikami disk, dhe pastaj të bëjë pleh oryut perekopuyut ose në një thellësi prej 25 -27 cm (për turfy-pidzolystyh terreneve - në një thellësi pahotnoy layer). Para se të hipja e tij dy herë në të nxisë 10/12 cm dhe pikëllues prikatyvaniem tokës rollers lëngshme. Nëse tokën e thatë (lagështia në NV nën 70%), e ujitur fushat e kultivimit janë norma vlahozaryadkovyy lotim 450-500l e ujit në 10m2.

Kundër Winterkilling Dimrit mbjelljen hudhër mbulon kur brymë reziston kashte, solomistym hnoyem, torfë dhe materialeve të tjera uteplyat. Instituti i perimeve dhe pjepër-rritje UAAS rekomandon kulisnye lashtat e oats ose ovsyano-horohovoy përzjerje. Në fund të dytë - në fillim të dekadës së tretë të gushtit në fushë të përgatitur për të mbjella me hudhër backstage spacio 45 cm oats mbjellëse Norma - 50 g deri 10 m2, ovsyano horohovoy-mix - 85 g. Care backstage para ulje hudhër po thyen mizhryad. Këto pagatuar hudhër dimrit mbjellë të lashtat në kohë optimale. Në shumicën e dimrat mund të shpëtojë këtë pranim deri në 80% bimėve hudhër.

Me mbjelljen e pranverës hudhër zyablevuyu lërueshëm tokave janë perekopku ose në fillim të pranverës, që mbështesin atë në pranverë polupara dhe bor dhe kultivuar me pikëllues.

Plehrave - një nga faktorët e rritjes së korrjes hudhër. Organike plehravetilla si të freskëta plehëroj bërë vetëm nga para bimore me 80-100kh të 10m2. Në vitin e ulje në dozë përdoret perehnoy 50-60 kg për 10 m2 ose përzierje plehrash torfonavoznye (80-100 kg për 10m2), dru zolu (2kg të 10m2), zog feçe. Me pleh në vjeshtë të bëjë fosfor-potasë, dhe pranverë - azotit. Optimale dozë e plehrave në bërjen 2-3-marrjes në pidzolystyh turfy tokës NnoPIQ0K] 00 g deri 10 m2 përbërës aktiv, gri e zezë dhe e errët terreneve - NS () P] O () Kc; o humus nga e thellë - NI2OP6 () K] 2O. Në të vërtetë superfosfat pleh, kripë dhe kalium nitrat amoniumi (tuki) çojë lërim apo kozmetikë, në bazë të përmbajtjes së ushqyesve në to. Zakonisht superfosfat bërë nga 300 deri në 400 g per 10 m2, kalium kripë - 100-150 g amoniumi e nitrat - 200-250 g per 10 m2.

Experienced ovoschevodov SHBA para konviktit hudhër opudrivayut dhëmbë kockave vakt. Disa të mbeturinave në atë vend për të pasurimit të tokës azotit. Kjo stimulon zhvillimin e lë. Por për një pjesë të madhe bulbs botoj pereprevshiy pleh organik ose përzierje plehrash.

Në veri të zonës së mjaftueshme lagështi pranverë hudhër rritur në shtrat - më të mirë të formës së sipërfaqe për të marrë një kulture më të larta. Kuptimore janë të përgatitur paraprakisht për ulje. Tokës duhet të jenë të lehta, humous, si dhe komplot për të nuk zastaivalas ujë ose në pranverë ose në vjeshtë. Ridxh lartësi 15-20 cm perekopuyut në të njëjtën kohë bayonet kovë dhe zgjidhni hequr rroba zije. Sipas perekopku'vnosyat edhe pereprevshiy plehëroj ose përzierje plehrash 40-60 kg për 10m2 dhe plehrave mineral: superfosfat - 400 g, kripë kalium - 100 g deri 10 m2. Nitrogjen plehrave janë në përbërje.

Recommended lexuar

 
«Përgatitja e materiale mbjellje Akomodimi në vendqëndrim »