Origjina dhe përhapja

Synonyms: përkulet dudchatyy, kineze, rërë, rërë, dimër. Batun - Allium fistulosum L. - Me e zakonshme gjithëvjetor barishtor bimėve fillim silnovetvyascheesya qepë familjes - AShaseae. Formave të rreme dhe me lëng rrjedh gjelbër lë që janë të përdorura në ushqimin. Nga të duken si onions. Ajo nuk është duke kërkuar në kushtet e rritjes dhe meriton vëmendjen si të vlefshme bimore bimëve, në fillim të pranverës i jep një të freskëta, të mira ushqyese herbs shije.

Batun vjen nga Kina dhe Siberi. Në formën e egër është gjetur në Siberi dhe Lindja e Largët. Në kultura ka kohë që ka qenë i njohur. Në antikitet, disa njerëz mendonin batun shenjtë bimėve dhe i përdorur në rituale fetare.

Batun rritje në jug dhe në veri. Kjo fabrikë morozovytryvalosti lartë. Ajo rritet kudo. Gjerësisht të shpërndara në Kinë, Japoni, Kore, Mongoli, të gjitha vendet në Evropë dhe Amerikë. Kinë, për shembull, batun dashur më shumë se të gjitha llojet e tjera të onions dhe hani atë të rreme bulbs parë. CIS është në rritje të gjithë pjesën evropiane, Kaukazi, në rajonet e kodrinë Altai, Siberi dhe Lindja e Largët, por, për fat të keq, në fusha të vogla. Edhe ovoschevodov-dashamirët nuk janë gjithmonë të njohur me këto bimë lashtë. Kushtet batuna rritje për shekuj në zona gjeografike të ndryshme të Evropës dhe Azisë, natyrisht, të përcaktuara ngulis saj mbi formën e bimët në përgjithësi, gjë që rezultoi në një sërë formave lokale, të cilat janë atributet dhe pronat e tyre.

Recommended lexuar

 
Riciklimit »