Korrja

Mbledhja e frutave janë teknikisht të pjekur për shkak 30-40 ditë pas lulëzuar në mes të gushtit. Teknik pjekurisë është e natyrshme për çdo varietet i frutave në përmasa, ngjyra e tyre. Farërat në këtë fazë të zhvillimit ende nedorozvynennya - bardhë nekozhistye lehtë shkurtuar me një thikë. Perezrevshie pemëve janë të ashpër dhe i vrazhdë. Stolis me fruta bisht të gjatë 2-3 cm thikë apo Xhenneti secateur, duke u përpjekur të mos dëmtojë shoots të bimëve. Pastrimi i shumëfishtë, deri në 6 koleksioneve, në çdo 5-7 ditë. Posvetlenie fruta tregon fund të tarifës. Vonesa në fillimin e mbledhjes dhe krijimin e të paktën një e frutave për të kompletuar (biologjike) pasardhësit qelbëzim pengim të çon në rritjen e vegjetativ në masë, dhe në fillim të vrug të bimëve. Frutat e shrubs i duhet të merret deri në vjeshtë ngricat. Nëse bimët nedorazvivshihsya shumë të mëdha Ovarium, pastaj ngul rrënjët e bushes, prikapyvayut tyre në kuadër ose greenhouses. Vogla me fruta doroschuvannya rritje në përmasa, arriti një teknike (konsumatorit) pjekuri. Numri mesatar i jepnin frutat e patëllxhan 20-25 kh/10 m2. Private ovoschevodov mbledhin frutat 30-40 kh/10 m2, dhe ndonjëherë 80 kg.

Kur korrje e frutave duhet të jenë të kujdesshëm për shkak se disa varieteteve të patëllxhan janë akute dhe me gota të rënda gozhdë, e cila nemudreno kar. Fruta varieteteve të gjata duhet të ketë formën e shkurtër se 10 cm dhe llojet e formave të tjera - ndër-sektorial diametër e të paktën 5 cm dhe pesha - 200-350 g. mbledhura eggplants humbjes produkt kualitetit, kështu që menjëherë pas picking ato lloj, prodhim i konservuar në kuti dhe të dërgohen në zbatimin të përdorin në gatim të freskëta apo të përpunimit. Në fermat e mëdha në Ukrainë janë mbledhjen frytet e patëllxhan duke përdorur shyrokozahvatni conveyors dhe platforma.

Recommended lexuar

 
«Patëllxhan kripë Përkujdesjen për bimë »