Një rritje të mbrojtur tokësor

Në Ukrainë Polesye dhe të qëndrueshëm të pyjeve harvests eggplants mund të merrni të ndezur greenhouses . Këto mund të jenë në fillim të shkurtit mbjellë farën bimėve ose në fund të prillit vysokovozrastnuyu jashtë (65-70 ditë). Layer e tokës në serë duhet të jetë të paktën 17-18 cm transplanting mënyrë ushtrimin shyrokoryadnyh skeme të ndihmës 40x35 cm, e cila është e vendosur në kuadrin e 4 të e spacio rreth 40 cm midis bimëve në një 35 cm Numri i bimëve në një kornizë duhet të jetë 10 -12 copë. Patëllxhan me llojet e ulët kompakt shrubs mbjellë trashë - deri në 20 bimë nën kuadrin.

Kur aplikoni bimë që kujdesen për të njëjtën përbërje si plehrave në fushën e hapur. Periodikisht ventilated greenhouses, kanë filmuar dhe më pas korniza. Patëllxhan NUK pasynkiv, por në mënyrë që të marrë një vendim të mëparshëm të prodhimit në shkurret formë pransings 3-4, më e ulët e lë shoots hequr. Kur i lidhur bollshme frutash dhe një kërcënim të tyre nevyzrevaniya në vjeshtë ngricat pezullon tren prischipkoy verhivok shoots.

I pemëve janë zgjedhur papjekur, kur të bëhet karakteristike e klasës ngjyrash. Në teknike pjekuri frutave filmuar në 25-40-grid moshe. Gjendje e mirë e tyre nga të uzinës së bashku me një filxhan të dhe një pjesë e një fron. Numri mesatar i japin patëllxhan në kultivimin në greenhouses është 8 - 9 kg një kornizë.

filmin greenhouses patëllxhan premtuar në rritje Polesie dhe pyjore si në fazën e parë të qarkullimit, dhe pas rritje farë lakër e hershme të naftës dhe të mesëm ose domate.

Tokës në greenhouses mund të jetë normale, por më e mirë pjesë më e madhe shtresa 17-18 cm, e përbërë nga një përzierje turfy tokë, humus dhe torfë. Më të shpeshta përbërësit e përzjerjen ratio: 3-4 e turfy tokës, 5-6 pjesë humus dhe 1 torfë pjesë. Por duhet të shkoni me ato mundësi, e cila zotëron ovoschevodov entuziastësh, dhe përgatisin truallin përzierje të improvizuara të materialeve. Për përzierjen e tokës mund të përdorni tallash, rërë, kashtë prerjes. Ata përmirësojë ndjeshëm ajër regjimin e tokës terren.

Pasuroj tokën përzierje marrjes plehrave minerale, sidomos fosfor, kalium. 1 m2 tokën e bëri miksturë 3-5 kg superfosfat dhe 1 kg -1,5 kalium kripë, 4-5 kg e hirit. Për të neutralizoj e tharti torfë e tokës dhe turfy bëjnë 3-4 kg limonit.

Para se të transplanting tokës shkrifët, aligns, dhe pastaj të shënojë atë. Mbjellë jashtë 60-65-ditor të moshës, i ushqyeshëm rritur në blloqe, ose torfoperehnoynyh pots plastike balls e madhësisë së 8x8 cm

Metoda e mbjelljen patëllxhan shyrokoryadnyh skemës vendosjen bimë 45-60x35-50 cm, distanca në mes rreshtave 45-60 cm midis bimëve me rradhë - 35-50 cm, dhe të jetë e mundur të dyanshëm kasetë ulje sipas (30 70) në h25 cm 8 bimėve per 1 m2.

Në të ndezur greenhouses mbjellë në fillim ose mes neobohrevaemyh në prill - maj, kur në krye të tokës prohriyetsya në 15 ° C.

Përkujdesjen për bimë është e nevojshme për ruajtjen e temperaturës, hollim me ujë, ushqim, mbrojtje nga brymë, dëmtuesve dhe sëmundjeve: e temperaturës në ditët me diell nuk duhet të kalojë 24 ... 28 ° C, në të zezë - 22 ... 24 ° C natën - 20 ... 22 ° C. patëllxhan rregullt airing nevojë, sidomos pas lotim. Uji rregullisht pas rrënjë patëllxhan farë, parandalimin e podsyhaniya tokës. Por ju mund të perezvolozhuvaty atë. Kjo mund të ndikojë negativisht në modelin e ajrit, tokës, pengojnë rritjen e rrënjëve. Përveç kësaj, është në rritje overwetting lagështia dhe, rrjedhimisht, krijon kushte të favorshme për sëmundje dhe dëmtuesit.

Në një terren mbrojtur aplikoni grim të shpeshta (deri në 4 për rritje sezonit) plehrave minerale dhe organike dhe mixtures tyre. Bimët janë zakonisht nuk podvyazyvayut nuk pasynkiv transmitting vetëm sanytarnuyu "synet, heqja e të verdhë, të sëmurë dhe të dëmtuara dhe lë shoots.

Në një terren të mbrojtura mund të ndodhë zavyazyvaemost keq fruta. Në këtë rast, janë artificiale pllenim. Kjo verdhë anther me lule të pjekur brushes janë aplikuar në polen femër dhe një tjetër njollë e flower. Best është për pllenim pjalm lulesh rënie.

Hiq eggplants në greenhouses shpenzues - si ato të arrijë frytet e pjekurisë teknike. Peduncle në patëllxhan - derevyanistaya, dhe krasis thikë. Hapni rrugën e frutave është 4,5-5,2 kg 1 m2.

Recommended lexuar

 
«E origjinës dhe të shpërndarjes Riciklimit »