Përgatitja e farë për mbjellje

Të rrisë stabilitetin e shkallët negative të kushteve të jashtme, reduktimin e plagë sëmundje kryer trajnimin presowing fara. Së pari, nga pasardhësit e sorting peshë specifike në një zgjidhje të amoniumi nitrat (1 g për 100 g ujë) ose kripë (3-5 g për 100 g ujë) për 10 min pasuese pa rroba për t'u larë. Vsplyvshie fara hequr, dhe të mëdha janë bërë dhe për të mbjella. Pastaj e fara i zhytur në baltë Amber acid (2,3 mg për 100 g ujë) në një temperaturë prej 50 ... + B0 ° C dhe mbahet për 12 orë për të përfunduar ftohës, nxitje 8-10 herë brenda 10 h. Pas kësaj ata u përhap një shtresë e filmit 8-12 cm. Farërat ose mbylljen e filmit thes, mbajnë temperaturën në dhomë në 24 .. . 30 ° C dhe të përballojë 3-4 ditë. Nga kjo kohë 5-10% e fara germinating.

Rezultatet e mira është njomje fara në një zgjidhje të methylene fëmijë (30 mg për 100 g ujë) në një temperaturë prej 50 ... 60 ° C për 16 h. Pastaj fara ftohur dhomë të temperaturës. Punë të tjera të tilla si përpunimi i të qelibar acid.

Në mungesë të këtyre substancave përdorimin e acidit borik zgjidhje. Në 100 g ujë të shtoni 15 mg e acidit borik dhe 15 mg sulfate të bakrit. Përpunimi i teknologjisë është e ngjashme.

Recommended lexuar

 
«Lëvrim dhe aplikimin e plehrave organik Transplanting dhe mbjellje »