Lëvrim dhe aplikimin e plehrave organik

Tokë e lëruar në mënyrë të konsiderueshme nën patëllxhan ndryshme nga trajtimin e domates dhe piper. Komplot të përpunimit të fillojnë në vjeshtë, menjëherë pas korrje paraardhësve. Në fushën e plehrave organike dhe minerale, shpërndarjen e tyre të barabartë të gjithë rajonin, dhe një tokë e lëruar thellësinë 27-30 cm në rast se është e pamundur për të mbajtur në vjeshtë lëvrim, një komplot perekopuyut bel më të thellë. Kur në vjeshtë perekopke komya terren nuk prishet, dhe për ta lënë të dimrit.

Në fermat në jug pas korrjes shtresim lërim të thella dhe janë fusha të planifikimit dhe futjen e gips në një normë prej 4-5 kh/10 m2. Pas chizelevaniya thellësi 12-14 cm japin provokative lotim normë 400 l/10 m2 për rritje të farës e bimëve sornyh . Pas rritje e rroba zije janë kultivimit të një thellësi prej 8-10 cm të gjitha këto operacione të bëjë acar. Në këtë fushë është kusht për të dimrit.

Early pranverës kur të tokës do të jenë të përshtatshme për përpunim të vogël në zonat e buta grabujë anë, dhe të lirë - në dy bor gjurme përziej me dritën loop agregat ose razboronkami. HERBICIDE nuk janë bërë. Nëse është e nevojshme, të mbajë për 2-3 ditë para lotim predposadochnyy dozhdevaniem normë 200-300 l/10 m2. Pas lotim blinduar janë nga e njëjta njësi por pa i dytë rresht i rëndë borin. E kërkuar para të mbjella (në jug) janë prikatyvanie terren të butë vodonalivnymi Kotka. Në të rënda tokave në pranverë të vitit perekopuyut komplot për të një thellësi prej 10-12 cm

Patëllxhan otzyvchiv mbi pleh organik. Sipas tij pereprevshiy bërë pleh organik ose perehnoy dozë 30-60 kh/10m2. Derisa mungesa e azotit në tokë e vegjetativ slows rritje, duke çuar në nedoboru kulture. Asgjesimin nga ulja e intensitetit plodoutvorennya. Fosforik plehrave root promovuar rritjen, formimin burbuqe, Ovarium dhe të përshpejtojë ripening i frutave, potasë - aktiv akumulimin e karbohidratet. Derisa mungesa e kalium në tokë rritje patëllxhan pezulluar në edges e frutave dhe e lë të duket brown spote. Me pleh në zi terreneve dhe përmbytjet më efektive azotit dhe fosfor. Organike, fosfor (500 h/10m2), potasë (300 h/10m2) dhe 2 / 3 e azotit (100 h/10m2) plehrave bërë në vjeshtë ose predposadochnuyu tokës, pjesa tjetër (50 g / Z m2) azotit - në pidhodivlya, duke i lidhur në masë dhe formimi i frutave. Zakonisht plehrave bërë rastësisht të gjithë stacionin. Ndonjëherë bërë në nivel lokal - në minierë ose vrima. Ky i fundit dozë të plehrave reduktohet përkatësisht në 2 dhe 4 herë. Në vend të superfosfat dhe kalium pleh në deficitit të tyre 5 kg / m2 Z hiri, dhe kozmetikë - zog feçe (1:10) ose i përbaltur zhizhu (1:5).

Recommended lexuar

 
«Akomodimi në zonë Përgatitja e farës për mbjellje »