Parapaketoj e patëllxhan

Bëni havjar ose saute e patëllxhan në shtëpi shumë e vështirë. Megjithatë, plotësisht të aksesueshëm gjysmë për përgatitjen e mëtejshme për t'a përdorur atë gjatë dimrit. Kjo pastër e larë të mëdha, të dendura eggplants nuk janë spastruar nga pjesën e sipërme të lëkurës, piqem në furrë, e hekur-letër skovoridtsi ose me një kapak për të zbutur. Pastaj, pak më e ulët në ujë, ende e nxehtë nga lëkurë të pastër, të largojë kërcell dhe butësisht utrambovyvaya, ngushtë të paketuara në bankat steril (duke i lënë hapësirë në krye të bankës 1,5 cm). Kur nënshkrimi i lartë me një lëng të fillojë sterilizim. Kjo mbushet një gjysmë litër bankave (në 450-470 g patëllxhan marrë 1 lugë çaji kripë dhe e 1,5% 5 tablespoons e uthull) mbulojnë lids përgatitur dhe vënë në një tenxhere ose pjata me një fund të gjerë me ujë të nxehtë (60 ° C) në mënyrë që banka të 2 / 3 height (të plichok) ishin të mbuluar me të. Pastaj bankat sterilizuar 45-60 min. Pas kësaj, hiqni ato menjëherë, zakuporyuyut, e shfletoj kapak ukutyvayut poshtë dhe në një batanije në mëngjes për të kompletuar gradual ftohjes.

Korrur kaq eggplants janë gjysmë për havjar. Në dimër e përmbajtjes mësohen bankat në pjatë, thikë i degraduar dhe i skuqur në vaj perimesh, solyat, shtoni finely feta onions, kopër (njelmët ose të thata), domate paste, terren piper i zi dhe i hidhur në tomyat zjarr të ngadalshëm derisa të bëhet. Deri havjar shërbeu ftohtë ose të ngrohtë.

Recommended lexuar

 
«Riciklimit Havjar rrumbullosur »