Lëng domate

Lëng i shijshëm është një pije freskuese që përmban shumë vitamina, ajo është një produkt ushqiteshëm vlefshme, veçanërisht për fëmijët. Përgatitja lëng nga freskët, domate e pjekur plotësisht. Për të marrë 1 liter me lëng domate, keni nevojë për rreth 1,2 kg fruta. Domate e larë dhe prerë me një thikë të bërë çelik i pandryshkshëm në dy gjysma dhe vendin shkurtuar attachment krekosje, pastaj kaloi nëpër një mishit blues. I copëtuar shumë fruta enameled vendoset në tenxhere, të ndezur deri në 70 ° C dhe do të jetë e oriz me vrima diametër 1,5 mm dhe 0.5 - 0,7 mm konsistencë për lëng homogjen. Rreckosur masive vlim 3-5 minuta për të ndaluar ndarjen e ajrit dhe formimin e nxjerr shkumë nga goja. Hot shishe lëng të nxehtë në bankat e thatë, e mbuluar me lids steril dhe i sterilizuar 20 min (0.5 litra) dhe 30 min (1 l). Bankat e kapacitetit 3 liter lëng i sterilizuar nxehtë derdhjet. Pastaj menjëherë vihet ukuporivayut dhe qafën poshtë për të kondicionim.

Recommended lexuar

 
«I kripur Domate paste »