Transplanting

Rassadnyy metodën e rritjes së peppers e përhapur në të gjitha zonat e tokës-klimatike. Në zonat e jugut mund të rriten dhe bezrassadnym rrugën (20-30%). Mosha piper farë janë konsideruar më të mirë nga 55 në 65 ditë. Ai duhet të jetë e fuqishme, e lartë 16 - 17 cm, nuk e lë vytyanuvsheysya me 6-8 dhe buds.

Farë mbjellë në terren të hapur pasi domate kur toka është e mirë dhe prohriyetsya tejkalojnë + 15 ° C, minuyut pranverë ngricat dhe nuk ka rrezik të kthimit të tyre. Në rrafshin e jugut termin korrespondues të dekadës së parë të majit, në rrafshin qendror dhe veriore - e dyta, pyjore dhe kënetor - dekadën e tretë të majit. Në veri të hleykoyu mbjellë në fund të majit - në fillim të qershorit.

Metoda e ëmbël ulje peppers - shyrokoryadnyh-kasetë dhe dy korsi dhe trehryadnuyu. Planet vendosje të bimëve shumë të larmishme. Megjithatë, në mënyrë më efektive në ulje të shyrokoryadnyh janë 60x25-30 cm, 70x15 cm, 70x30 cm dy fabrikat në çerdhe, me band - (50 + 90) х15-18 cm (40 + 40 + 60) h25 cm në disa raste mbjellë sheshin-hnizdovym mënyrë skemë 70x70 cm mbi tre fabrikat në fole. Dendësi e bimëve të tokës varet nga pjellorisë, kohëzgjatjen e periudhës rritje, tokës-zonave klimatike, skemat për vendosjen dhe teknologjive. Optimale vendosje të dendësisë së bimëve në pyll dhe kënetor është 80 - 120 copë nga 10 m2, dhe për rrafshin e jugut, ajo mund të jetë 140 copë.

Scientific dhënat tregojnë se më të larta të dendësisë së bimëve, e më shumë pleh dhe ujë të nevojshëm për një kulturë. Ndryshimet në tokën thickened ulje e temperaturës më të qetë se sa në të rrallë, por këtu është faktor kufizues të lehta dhe dioksid karboni content. Në thickened ulje në mëngjes mbi përmbajtjen e CO2 dhe deri në 12 orë në më pak se izrezhennyh. Making pleh organik përmbajtjes së gazit rritet nga 22-31%. Ku plehrave nuk janë të përdorura, nuk bimėve më shumë se 80 bimë të 10m2, dhe në doza të larta të plehrave kimike të ujitur tokat mund të sjellë densitet 140 bimë. Kjo mund të jetë thickened me bezrassadnom metodë kultivimi.

Piper bimėve nuk toleronte uljethellë, në mënyrë që ata të mbjellë thellë nuk cotyledon apo parë e vërtetë e lë.

Ulje e teknologjisë është e rëndësishme për root farë pasuese dhe rritjen e bimëverritur. Së pari, nga një ose kurrizit planchatoho shënues razmechayut seri. Pastaj së bashku çdo rresht nëpërmjet një ulje 15-30 cm noctuid ose sapoyu bërë vrima 10/12 cm thellë çdo vrimë pour se norma e 1 liter nga fabrika e ujit. Në të formuar vrima në "pisllëk" apo mbjellë hleykoyu bezhorshechnuyu off. Com Горшечный rrënjët ose bimëve mbjellë në tokën smetanoobraznuyu, bie në gjumë në krye të thatë dhe pak tokë zgjeruar. Rreth të mërzitur apo torfë nasypayut farë përzierje plehrash. Kjo shtresë e lirshme mulch është përdorur. Mulch të pengojnë zhdukje e lagështi nga vrima dhe shtresa më e ulët e tokës. Pas ulje mulchiruyuschiy shtresë nuk është ujë, që të shmangni formimin e tokës kore. Kjo teknologji ofron shpejtë root farë ulje e nuk kërkojnë të përditshme lotim.

Transplanting hleykoyu e ëmbël piper: 1 - shtresa e butë torfë 2 - shtresë e tokës e mbushur 3 - një përzierje të organike

Jep efekt të madh në bërjen e vrimë në ulje e organo-minerale, miksturë (200-300 g humus ose përzierje plehrash, 5 - 10 g superfosfat e kripë dhe kalium). Pas spacio grabujë ulje të butë për të reduktuar zhdukje e lagështi nga toka.

Në se e ëmbël piper pryzhyvayetsya shumë më keq se të tjerët teplotrebovatelnyh bimëve, farë dhe në ulje të ardhshëm të ujitjes ovoschevodov hidhni pak ujë në humate natriumi, i cili stimulon rritjen e sistemit root. Farë mbjellë në gjysmën e dytë të ditës e natës ngrohjes poshtë privyadshie bimëve turhor restauruar. Në ditët e mjerueshme ulje dritën e ushtruar gjatë gjithë ditës.

Bezrassadnyy rrugën e rritjes së saj ka peculiarities piper. Së pari leveled përsosur dhe uniforme, me kujdes para se të grimcuar tokës mbjellëse. Degazoj fara, por nuk proraschivayut. Ata janë të mbjella nga 2-3 javë përpara transplanting më të mirë të kohës (në jug të Ukrainës - ne te dyten e treta e dekadës prill). Kur shyrokoryadnyh mbjella pasardhës të mbjella norma e 2,5-3 g 10 m2, ndërsa të mbjella në vrimat e 4-6 fara - në varësi të ngjashmërisë (3-4 g per 10 m2). Skema e të njëjtën bimërritet në mënyrë rassadnom. Pasardhësit e mbjella afër-grupohen në vrimë, e cila lehtëson marrjen stairs. Thellesia e hedhjen fara 3-4 cm

Për të ngarkuar seri fara piper shtoni proroscheni përçart pasardhësit e bimëve (rrepkë, marule, spinaq, etj) që shkon në 3-4 ditë përpara, për të filluar shkatërrimin e tokës dhe në rroba zije propoltsi ndarje. Kjo mulchiruyut lashtat në vrimë për të parandaluar formimin e tokës kore. Si mulchiruyuscheho përdorin material perehnoy, përzierje plehrash, tallash, rërë. Lashtat nënshkrimi prikatyvaniem Kotko dritën tub ose prej druri hrabel. Kur shkallë në secilin vrimë duke lënë 1-2 bimore.

Kur bezrassadnom mënyrë teknologji është në rritje e ëmbël peppers pothuajse rassadnomu mënyrë të ngjashme, me përjashtim të zhvendoset kohën e punëve, si të rritjes dhe zhvillimit të bimëve me rrjedhën me një vonesë. Korrje kur fillojnë bezrassadnom metodë është më vonë se dhjetë rassadnom në muaj.

Recommended lexuar

 
«Përgatitja e farës për mbjellje Farë »