Pickling

Komponent kryesor i mbushur marinadnoy (marinadë) është acid acetik. Për të bërë turshi 80% duke përdorur acetike essences. Për të përgatitur 6% dhe uthull, 1 liter (1000 ml) zgjidhja duhet të marrë (1000 mlh6%: 80%) 75 ml i acetike essences, dhe sasia e ujit e vendosur nga ndryshimi - 1000 ml - 75 ml = 925 ml. Për otmerivaniya nevojshme volumin e ujit dhe uthull janë enët dimensional. Në vend të kësaj mund të përdorni essences uthullor citric acid përqëndrimi i cili duhet të jetë jo më shumë se 2% (20 g e acidit nga 1 litër ujë). Në gjysmë-njëlitërsh bankare kërkon rreth 200 gram, litra - 400 g dhe trehlitrovuyu - pak më shumë se 1 kg bojës.

Në piper largo nga semenostsem kërcell dhe fara, pastaj e larë. Pastaj blanshyruyut fruta në ujë e zier dhe të ftohur 2-3 minuta në ujë të ftohtë. Në fund njëlitërsh bankat vënë 2-3 copë mail rrepë, 2-3 twigs kopër, majdanoz, dragua, fruta mprehtë piper, 1 fletë gji, 1-2 hudhër e dhëmbëve, nga peeled thatë peshore.

Blanshirovannye peppers mbushur bankat në tërësi ose shkurtuar fruta çdo 3-4 gjatësisë pjesë. Peppers paketuara ngushtë të tyre nuk ka hapësirë. Pas përfundimit të frutave mbushur nxehtë marinadnoy mbushur (70 ... 80 ° C). Banka mur, çokë kokëposhtë, ukutyvayut dhe do të lejojë veten.

Për të përgatitur një marinadë në 1 litër ujë: 40 g sheqer, 40 g kripë, 300 g 6% e uthull. Bankat sterilizuar me ujë e zier ulët: një gjysmë litër - 20 liter - 25-30 min.

Recommended lexuar

 
«Kriposje Preservable »